Broer van twee zelfmoordterroristen samen met tientallen anderen aangehouden in Sri Lanka

REUTERS
De Sri Lankaanse politie heeft opnieuw tientallen arrestaties verricht in verband met de bloedige aanslagen op eerste paasdag in kerken en luxe hotels. Wegens mogelijke betrokkenheid werden 48 personen opgepakt. 

Onder hen is de broer van twee zelfmoordterroristen die medeverantwoordelijk waren voor de in totaal 253 doden. Bij hem thuis werden twee zwaarden aangetroffen.

Hun vader is een rijke specerijenhandelaar die ook vastzit, in gezelschap van inmiddels meer dan 150 andere verdachten, onder wie een aantal Syriërs en Egyptenaren. Elke woning in het land zal zo nodig worden doorzocht, zei president Maithripala Sirisena, die gisteren twee extremistische moslimgroeperingen verbood. Een daarvan is de NTJ, die als belangrijkste aanstichter van de terreurdaden wordt gezien.

Zwaargewapende politieagenten deden vandaag een inval in het hoofdkwartier van die salafistische beweging in de stad Kattankudy. Een man is aangehouden. Wat er verder is gevonden in het pand is niet bekendgemaakt.

AP1 reactie

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • Emile De Smedt

    Nog steeds weinig ruchtbaarheid rond bloedige aanslagen.Is normaal daar het tegen Christenen is geweest.Daders eens te meer uit gegoede families met goede opleiding.Vandaar stilte bij onze elite???.Wel is onderzoek grondig met resultaat.Hoe kan dat ginder wel en hier niet.