Broer van terrorist Mohamed Merah veroordeeld tot 20 jaar cel

Abdelkader Merah, de broer van Mohamed Merah die in maart 2012 zeven mensen heeft vermoord in Toulouse, onder wie joden en militairen, wordt vrijgesproken van medeplichtigheid aan die jihadistische reeks moorden. Maar hij wordt wel veroordeeld tot 20 jaar cel.
Schets van Abdelkader Merah.
AFP Schets van Abdelkader Merah.

Abdelkader Merah wordt veroordeeld omdat hij samen met zijn broer lid is geworden van een terreurorganisatie, beslist de rechter van het hof van assisen in Parijs.

Mohamed Merah had in de ruime omgeving van Toulouse over verschillende dagen heen drie soldaten en een leerkracht en drie kinderen van een joodse school gedood. De dader stierf in een kogelregen van de politie.

Naast Abdelkader Merah zat nog een andere man in de beklaagdenbank. Hij staat niet terecht voor medeplichtigheid aan de moorden, maar zou Mohamed Merah onder andere een wapen hebben geleverd. De man kreeg 14 jaar cel
3 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • walter boelen

    straf laten uitzitten in land van herkomst aub

  • Jan Roesems

    Wat kost 20 jaar opsluiting aan de brave burgers? De roep naar doodstraf voor dergelijke criminaliteit zal (terecht?) straks opnieuw toenemen.

  • JEF JOOSSENS

    Ander gerecht dan in Belgie waar terroristen enkele jaren voorwaardelijk krijgen want zeg me wat is het verschil van een terrorist die in Europa moord of één die in Syrie of Irak kinderen en onschuldigen heeft vermoord. Och ja vergeten, het waren allemaal ambulance chauffeurs daar.