Broer slaat zus halfdood omdat ze ‘verkeerde’ man lief heeft, moeder beweert: “Ik kan mijn zonen niets verbieden”

Illustratiebeeld
Getty Images Illustratiebeeld
Een broer (18) slaat met een honkbalknuppel in op zijn zus terwijl ze in Stuttgart staat te wachten op de trein. Het Afghaanse meisje (20) probeert zich te verweren, maar de slagen zijn te hard. Het is een vergelding omdat ze houdt van de ‘verkeerde’ man. Halfdood wordt ze achtergelaten. Ondertussen heeft de politie de jongeman opgepakt wegens poging tot moord.

Vorig jaar verbleef het meisje nog drie maanden in de Verenigde Staten, weet Bild. Na haar terugkeer zou ze uitgehuwelijkt worden, maar dat is een brug te ver voor de tandartsassistente. Ze houdt immers van een andere man en zou het liefst zelf willen beslissen met wie ze de rest van haar leven doorbrengt. Ze besluit de ouderlijke woning ter verlaten om te ontsnappen aan de archaïsche denkwereld van haar familie.

Maandag stappen twee broers (18 en 21) in de wagen van hun vader om hun zus op te sporen. Ze treffen haar aan bij een treinhalte. Daarop slaat de jongste broer herhaaldelijk met een honkbalknuppel op haar hoofd. Passanten schieten de jonge vrouw te hulp, waarop de aanvaller de benen neemt. Het zwaargewonde slachtoffer wordt overgebracht naar het ziekenhuis. Daar stellen artsen ernstige kwetsuren aan hoofd en armen vast.

Dezelfde dag nog wordt de dader gevat. Hij blijkt geen onbekende te zijn voor het gerecht. Hij wordt verdacht van poging tot moord.

Bild zocht de Afghaanse familie op en kon met de moeder spreken. Aangesproken op de gewelddaad van haar zonen, zegt ze: “Ik hou van al mijn kinderen. Maar ik kan mijn zonen niets verbieden. Ze zijn ouder dan 18.”
37 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Wintein Tom

  Poging tot moord jaartje of 20 in de gevangenis, liefst in land van herkomst... Uithuwelijken, zitten we dan toch nog in de middeleeuwen ja...???!

 • Lucynda van der Does

  Hersenlozen

 • Caroline Bex

  Saadia, wat een traumatische ervaring! Ik vind dit zeer erg voor je en jouw miljoenen lotgenoten... Het is inderdaad jouw leven!

 • Danielle Duym

  Moeder is gehersenspoeld en is zelf ook bang. De broers zijn plat krapuul en de vader kan ook niet veel goeds zijn gezien de wijze waarop de zonen zich gedragen. Hopelijk krijgen ze een ferme juridische pandoering die plezanterikken.

 • STEPHAN SAENEN

  Zulke barbaarse mentaliteit hoort hier niet thuis! Zwaar straffen die respectloze ‘broers’ en ‘moeder’. Als ze ooit vrijkomen, onmiddellijk terug van waar ze gekomen zijn! Goed herstel gewenst aan het meisje, en dat ze gelukkig mag worden met de man van haar dromen.