Britten zouden al voor 4,2 miljard euro gehamsterd hebben uit vrees voor no-dealbrexit

EPA
De Britten zouden al voor 4 miljard pond (4,2 miljard euro) aan reserves opgebouwd hebben aan voedsel, drank en geneesmiddelen, uit vrees voor de gevolgen van een brexit zonder akkoord. Dat schrijft de Britse krant The Guardian, op basis van een enquête van kredietmaatschappij Premium Credit.

Volgens het onderzoek heeft een op de vijf mensen al extra voedsel, drank en/of geneesmiddelen gestockeerd. Daarvoor zouden ze gemiddeld 380 pond (408 euro) hebben uitgegeven. Zowat 800.000 mensen zouden zelfs voor 1.000 pond extra hebben ingekocht.

Drank

Van diegenen die hamsteren uit vrees voor een no-dealbrexit, kocht 74 procent extra voedsel, legde 50 procent een voorraad geneesmiddelen aan en sloeg 46 procent drank in.


Analisten verwachten dat indien Groot-Brittannië de Europese Unie verlaat zonder akkoord, er bevoorradingsproblemen zouden kunnen optreden voor bepaalde goederen.
8 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Erwin Van Roy

  Paul Boutsen ik zou zwijgen als ik van u was. Want je kent er geen snars van. En via de VS smakelijk maar de chloor kippen zou ik niet willen. Maar het toont wel aan dat de Britten meer afhankelijk zijn van de EU dan Omgekeerd.

 • marcus vertongen

  Inderdaad dit klopt. Vorige week de Fowly ferry genomen tussen de Ierse Republiek en Noord-Ierland. Allemaal Britse auto's die de Iers Republikeinse winkels kwamen plunderen. De meeste Noord Ieren zijn niet happy met de Brexit. In de Ierse Republiek hoor de je de mensen hard op dromen van een United Eireland.

 • robert van puyenbroeck

  Logisch, EUROPA blijft maar vuur stoken, in de jaren '50 en '60 liep alles hier op wieltjes, maar dank zij de EU begon het mank te lopen in vele Europese landen.

 • Patrick Rasschaert

  Voor de EU was er geen enkel probleem met de bevoorrading van verbruiksgoederen, medicijenen enz. integendeel. Veel Belgen namen de veerboot uit Oostende en Zeebrugge om te gaan shoppen in de UK omdat het veel goedkoper was. Het gaat hem hier over stemmingmakerij van Europolitici die vrezen voor hun postje.

 • guido vermeyen

  Allemaal gehamsterd in bonen met tomatensaus.....en blikken pilchards....