Britten willen "luchtbruggen" openen naar België en andere Europese bestemmingen

Brits minister van Transport Grant Shapps.
via REUTERS Brits minister van Transport Grant Shapps.
Het Verenigd Koninkrijk is van plan om vanaf volgende week "luchtbruggen" in te stellen voor toerisme naar een reeks Europese landen. Reizigers die afzakken naar die bestemmingen, moeten bij hun terugkeer niet twee weken verplicht in quarantaine wegens de coronapandemie. De Britse regering zou het plan komend weekend voorstellen.

De luchtbruggen zouden er enkel komen met landen die een systeem van testing en tracing hebben met dezelfde standaard als dat in het Verenigd Koninkrijk, zo zei minister van Transport Grant Shapps. Momenteel is de Britse regering bilaterale akkoorden aan het sluiten met verschillende landen over de luchtbruggen.

Volgens Britse media komen in eerste instantie België, Bermuda, Duitsland, Frankrijk, Gibraltar, Griekenland, Italië, Nederland, Oostenrijk en Spanje in aanmerking. Voor die landen zouden de quarantaineregels - die sinds 8 juni van kracht zijn in het Verenigd Koninkrijk - al vanaf 29 juni opgeschort worden.

In latere fases zouden de "luchtbruggen" stelselmatig worden uitgebreid. Zo zouden in de loop van juli eerst de Britse overzeese gebieden aan de lijst worden toegevoegd, in augustus onder meer Turkije, Marokko, Dubai en Canada en tegen september ook enkele Aziatische bestemmingen. De Verenigde Staten en Latijns-Amerika, momenteel nog zwaar getroffen door de coronapandemie, zouden pas eind dit jaar in aanmerking komen.
3 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • Luc Anthonis

    Vooral weglaten die handel. Denk niet dat de UK nu meteen een voorbeeld is in de aanpak van deze pandemie.

  • Piet Deroover

    In het Verenigd Koninkrijk hebben ze het niet zo nauw genomen met corona, die bevolking zou ik nog even buiten houden.

  • Lucas Vanbist

    Wat een grap. Het track & trace systeem in de UK werkt helemaal niet en nu gaan zij stellen dat anderen aan hun qualiteits normen moeten voldoen... je moet maar lef hebben, of compleet debiel zijn.