Britten waarschuwen voor Amsterdamse 'coke'

ANP
Op de website van de Britse overheid is het reisadvies voor Nederland aangepast na de dood van drie Britten in Amsterdam door drugsgebruik. De drie stierven na het nemen van witte heroïne, terwijl ze dachten dat ze cocaïne hadden gekocht.

Op de website staat dat Amsterdam een campagne is begonnen om toeristen te waarschuwen voor de verkoop van de drugs. Daarbij staat onder meer een verwijzing naar de website van de GGD in de hoofdstad.

Toeristen worden in de stad op diverse manieren gewaarschuwd voor de drug, onder meer via grote matrixborden, tekstkarren, posters en folders. Ook is een beloning van 15.000 euro uitgeloofd voor tips over de dealer die de heroïne verkoopt als coke. Behalve de drie doden werden ook veertien mensen onwel door het gebruik van de witte heroïne.

De politie verspreidde vandaag een signalement van de straatdealer. Het gaat om een man met een donkere huidskleur, van rond de 1.85 meter lang, die goed Engels spreekt en voornamelijk zijn waar aanbiedt in het centrum van de hoofdstad. Mogelijk heeft de dealer rastahaar, dat hij soms los en soms in een netje draagt. Sommige getuigen hebben het over een man van 35 tot 40 jaar. Maar hij zou ook jonger kunnen zijn.