Britten rollen enorme drugsbende op die voor miljarden aan drugs vanuit Nederland smokkelde

De drugs waren verstopt in vrachtwagens met groenten en sap.
National Crime Agency De drugs waren verstopt in vrachtwagens met groenten en sap.
De Britse politie heeft afgelopen vrijdag dertien mensen opgepakt bij een onderzoek naar een grote drugsbende. De groep zou meer dan 50 ton drugs van Nederland naar Groot-Brittannië hebben gesmokkeld. De smokkelwaar was mogelijk miljarden waard.

Volgens de Britse National Crime Agency gaat het waarschijnlijk om de grootste smokkelgroep die ooit in het land tegen de lamp is gelopen. 

De verdachten zijn bij het ochtendgloren gearresteerd in onder meer Londen, Manchester, Bolton en Leeds. Ze zouden de Britse tak vormen van een bende die Nederlandse en Britse nepbedrijfjes gebruikte voor de smokkel van heroïne, cocaïne en cannabis. De drugs waren verstopt in vrachtwagens met groenten en sap.

In april werden ook al vier mannen en twee vrouwen opgepakt in Nederland, omdat ze betrokken zouden zijn geweest bij de smokkel. Zij wachten op overlevering naar het Verenigd Koninkrijk.

In september vorig jaar waren drie smokkelladingen van de bende ontdekt. Het ging om in totaal 351 kilo cocaïne, 92 kilo heroïne, 250 kilo wiet en 1.850 kilo hasj. De Britse autoriteiten denken dat de groep tussen februari 2017 en oktober 2018 vaker drugs naar Groot-Brittannië heeft gebracht.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.