Britten overwegen om Eurotunnel 's nachts te sluiten nadat migrant te voet naar Engeland wandelt

EPA
De indrukwekkende en hachelijke tocht van een migrant die ei zo na Groot-Brittannië wist te bereiken na een wandeling van maar liefst 50 kilometer door de Eurotunnel doet Britse ministers nadenken over de optie om de tunnel 's nachts te sluiten.

De migrant slaagde er wonderwel in om aan alle controles en camera's in Calais te ontsnappen en zich te voet aan de lange, donkere doortocht van Frankrijk naar Engeland te wagen. Een ontzettend gevaarlijke onderneming vol elektrische gevaren en treinen die voorbijrazen aan snelheden van 140 tot 160 kilometer per uur.

In de buurt van Folkestone werd hij uiteindelijk onderschept door de Britse ordediensten. De 40-jarige Soedanese man is aangeklaagd wegens het hinderen van het treinverkeer.

Volgens Britse media overwegen Britse ministers na deze opvallende zet om de Eurotunnel 's nachts te sluiten. Volgens The Daily Telegraph hebben ministers wettelijk advies gevraagd over de mogelijkheid om deze overweging in praktijk om te zetten. De Britse regering stuurde eerder onder andere al omheiningen en speurhonden naar Frankrijk.

"Deze illegale actie is heel zeldzaam en ongelofelijk gevaarlijk. Maar weinigen durven door de tunnel te lopen", zegt een woordvoerder van Eurotunnel. Het bedrijf zou nu zelf al vrijwillig het aantal goederentreinen 's nachts reduceren.

AFP
REUTERS
REUTERS
GETTY