Exclusief voor abonnees

Britten op 12 december weer naar de stembus: wie staat er het beste voor, en wat nu met de brexit?

Een beeld van bij de verkiezingen in 2017: twee en een half jaar later kunnen de Britten opnieuw naar de stembus, op 12 december deze keer.
ap Een beeld van bij de verkiezingen in 2017: twee en een half jaar later kunnen de Britten opnieuw naar de stembus, op 12 december deze keer.
Het is beslist: op 12 december beslissen de Britten wie er de komende jaren aan de knoppen van het Verenigd Koninkrijk mag zitten en de brexit mag voltooien - of annuleren. Boris Johnson hoopt versterkt uit de stembusgang te kunnen komen en met een absolute meerderheid een verlengd verblijf in Downing Street 10 te kunnen verzekeren. Maar of het hem zal lukken?

De absolute zekerheid dat de brexit is uitgesteld naar ten laatste 31 januari en er in tussentijd geen no deal-brexit kan komen, trok gisteren de oppositiepartijen uiteindelijk over de streep. Een overgrote meerderheid van 438 stemmen tegen 20 keurde de vervroegde verkiezingen op donderdag 12 december goed. Volgende week woensdag wordt het Lagerhuis ontbonden en keren de 650 parlementsleden terug naar hun kiesdistrict om er een maand lang campagne te voeren. 

Je hebt 13% van dit artikel gelezen

Dit artikel is exclusief
voor abonnees.

Word ook abonnee en steun Rode Neuzen Dag. Jouw eerste betaling gaat integraal naar Rode Neuzen Dag

 • Steun Rode Neuzen Dag en word abonnee voor 27/11
 • Slechts €6,95 per 4 weken
 • Stop wanneer je wil
Abonneer je nu10 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Jan Boden

  Hopelijk sturen de Britten op 12 december hun kat naar de stembus en trekken ze zo een lange neus naar hun clowneske politici.

 • Erwin Van Roy

  Als de lib dems de SNP en Labour samen een meerderheid kan vormen dan heeft BoJo een probleem want met alleen zijn partij en de Brexit parti komt hij er niet. En de DUP is niet geneigd met Boris in zee te gaan

 • Anita Billen

  De Britten zijn er een spelletje van aan het maken.

 • Mario Roman

  En als men denkt dat met nieuwe verkiezing de Brexit gaat opgelost worden, dan is men goed fout. Ze doen er nu al meer dan 3 1/2 jaar over en dan zou er een akkoord zijn in anderhalve maand. Laat mij lachen

 • Peter Peeters

  Boris gaat dit jaar afsluiten met een mooie Kerst.