Britten keren massaal terug naar de pubs: 8,5 miljoen liter bier vergoten, afstandsregels niet altijd gerespecteerd

Photo News
De Engelsen zijn vandaag massaal teruggekeerd naar de pubs. Die waren meer dan drie maanden lang gesloten vanwege het coronavirus. Britse media schatten dat er 15 miljoen ‘pints’ aan bier over de toonbank gegaan zijn, oftewel 8,5 miljoen liter bier. 
Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.

Op de beelden is te zien hoe grote groepen bierdrinkers zich buiten op straat niet aan de afstandsregels houden. Dicht op elkaar gepropt proosten ze voor de camera. De regering drukte er nochtans op om de voorschriften te respecteren. Groepjes mochten samen uit, op voorwaarde dat ze zeker een meter van elkaar verwijderd bleven.

EPA

Ongeveer 23.000 cafés hebben de deuren vandaag weer geopend. In de pubs zelf is veel veranderd. Zo mogen er bijvoorbeeld maar een beperkt aantal gasten naar binnen en is livemuziek niet toegestaan. 

AFP

Hogere prijzen

Voor sommige pubs stonden om 6 uur ‘s morgens al klanten te wachten tot de deuren opengingen. Het enthousiasme wordt vermoedelijk iets getemperd door de hogere prijzen van de consumpties. In de horeca proberen ondernemers de verloren inkomsten een beetje te compenseren met hogere prijzen. Maar volgens deskundigen komt dat dit jaar niet meer goed. De meeste pubs zouden in de komende twaalf maanden geen winst meer kunnen maken.

EPA

De verdere versoepeling van de coronamaatregelen werd een tweetal weken geleden aangekondigd door premier Boris Johnson. Gisteren waarschuwde hij nog dat zijn regering lokale lockdowns kan implementeren als zou blijken dat de afstandsregels niet gevolgd worden. Op terrassen mochten klanten al langer weer bediend worden.

AFP

Restaurants, kapsalons en bioscopen mochten om middernacht klanten ontvangen, na een verplichte sluiting van drie maanden. ‘Trimdependence day’, heet dat in de volksmond, een variant van de Amerikaanse Onafhankelijkheidsdag. Pubs moesten enkele uren langer wachten, net om uitspattingen tegen te gaan. Met een virale hashtag als ‘Super Saturday’ kwam daar echter niet veel van in huis. Heel wat Britten maken zich dan ook zorgen over de mogelijke gevolgen.

EPA
Photo News
AP
AP
AP
AP
AFP12 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Joske Zeeuw

  Er zullen er meer aan leverfalen dan aan iets anders het loodje leggen vermoed ik.

 • oswald billiet

  Wees eens een beetje realist. Wie regelmatig de Engelse pubs bezoekt weet dat dat " the place" is waar de Britten hun samenhorigheid beleven. Dat zijn de Britten nu eenmaal. De Engelse pub is aldaar een institutie en daarom hoeven wij geen vergelijkingen met onze café's ter maken. Elk zijn eigenheid ! Ginder moet je aan de toog bestellen. Tooghangen is ginder daarom normaal. Bij ons mag het niet meer.

 • Wilfried Suys

  Waarom moet die jeugd in godsnaam altijd maar bier drinken. Het is precies gelijk een auto die MOET gaan tanken om te rijden want dat is normaal. Maar bier drinken het is alsof hun leven ervan afhangt.triestig WIlfried Suys

 • mertens jean

  Het land van de zuipschuiten is terug in zijn normale doen. Hopelijk BLIJVEN ze in Engeland , dan kunnen de toeristen in het buitenland (vooral in Spanje) eens een rustige en aangename vakantie doorbrengen.

 • Fenasi Kerim

  Maar goed dat turkije buiten de europese unie is! Dat de ziekte daar wegblijft!!