Britten halen nog eens 16.000 toeristen terug

Britse reizigers van Thomas Cook op de luchthaven op het Griekse Kreta.
EPA Britse reizigers van Thomas Cook op de luchthaven op het Griekse Kreta.
Vanuit diverse plekken in Europa worden vandaag meer dan 16.000 vakantievierende Britten teruggehaald naar huis. 

Op de vierde dag van de repatriëringsactie voor klanten van de failliete reisoperator Thomas Cook staan meer dan zeventig vluchten gepland, laat luchtvaarttoezichthouder Civil Aviation Authority (CAA) weten.

Bij 'Operation Matterhorn', zoals het terughalen van in totaal ongeveer 150.000 toeristen is gedoopt, zijn in de eerste drie dagen al 30 procent van de getroffen vakantiegangers teruggehaald. Ook werden 150 medewerkers van Thomas Cook teruggehaald.

De CAA gaat tot eind volgende week door met het terugvliegen van Britse toeristen. In totaal staan er meer dan duizend vluchten daarvoor gepland. Daarmee is het de grootste Britse repatriëringsactie in vredestijd.

AFP
AFP
AFP3 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Luc Deville

    Hoeveel betaalt de Britse overheid voor de repatriëring? Hoeveel betaalt de Belgische overheid bovenop het garantiefonds? Hoeveel kost deze faling aan de overheden? Niet alleen door repatriëring maar ook door bv het verlies aan belastingen door de afschrijving van verlies door leveranciers? Kan de overheid de bonussen niet terugvorderen van het management en daarmee een klein deeltje betalen?

  • Piet Van Buggenhout

    Hoe loopt het eigenlijk in onze buurlanden? Er moeten toch ook hopen Nederlandse en Duitse toeristen in de problemen zitten en daar horen we niets over, ook nauwelijks iets in de Duitse en Nederlandse pers. Het leek wel of alleen Britten en Belgen gegijzeld worden in hotels.

  • Wim Eggermont

    Mooi werk. Volgende week is bijna iedereen terug over het kanaal. Zou het hier ook zo zijn? Groot kapitalisme shame on you. Zakken vullen gaat wel mensen uit nood helpen staat blijkbaar niet in jullie boekje