Britten betalen vaker met bankkaart dan cash

In Groot-Brittannië werden vorig jaar voor het eerst meer betalingen met bankkaart uitgevoerd dan cash.
iStock In Groot-Brittannië werden vorig jaar voor het eerst meer betalingen met bankkaart uitgevoerd dan cash.
In Groot-Brittannië werden vorig jaar voor het eerst meer betalingen met bankkaart uitgevoerd dan in contanten. Er waren 13,2 miljard bankkaartbetalingen (klassiek en contactloos) en 13,1 miljard cashbetalingen. Dat meldt UK Finance, een vereniging die meer dan 300 bank- en kredietinstellingen in Groot-Brittannië groepeert.

De groeiende populariteit van contactloos betalen wordt gezien als verklaring voor de groei van het aantal betalingen met kaart. Het aantal contactloze betalingen steeg in 2017 met 97 procent tot 5,6 miljard.

Ruim zes op de tien Britten gebruiken al contactloos betalen. Daarmee is Groot-Brittannië een van de Europese landen waar die betalingsvorm het meest gebruikt wordt.
2 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • Jean-Pierre Vercruysse

    Niet alleen Britten! Ikzelf heb een hekel om cash geld op zak te hebben en cash te betalen! Betaal steeds met bank of creditcards. Trouwens in het buitenland is het veel interessanter met credit cards te betalen daar de koers veel gunstiger is dan met geld.

  • raf peeters

    Misschien ook vertellen dat kaartjes betalers ook vaker in 't rood staan en ook de enige reden waarom de meeste met kaart betalen.Al eens aan een kassa gestaan en vervolgens eentje voor U neus die na niet minder dan 3 kaarten geprobeerd te hebben kon betalen en dat is niet omdat er voldoende op de rekening staat ,geloof dat maar niet.