Britse zakenman opgelicht voor 207.000 euro door Bulgaarse die hij via Tinder leerde kennen

Manuela Radeva
RV Manuela Radeva
De Londense zakenman Marcel Kooter (57) was naar eigen zeggen dolverliefd toen hij de Bulgaarse Manuela Radeva (37) leerde kennen via de datingapp Tinder. De twee kregen een relatie, maar na negen maanden ging het mis. De Brit ontdekte dat zijn geliefde er na een flagrante leugen vandoor was gegaan met 207.000 euro. “Liefde maakt soms blind”, aldus Kooter, die naar de rechtbank trok.  

De Britse Marcel Kooter leerde Manuela Radeva begin 2017 kennen via Tinder. Na verschillende dates, kregen de twee een relatie. De Bulgaarse verhuisde naar Londen, waar ze “samen met Kooter genoot van een luxueus leven”, zo schrijft ‘Daily Mail’. Kooter gaf zijn geliefde immers alles wat ze maar verlangde: peperdure reizen, een Ferrari, luxueuze geschenken en zelfs grote sommen geld.

De Bulgaarse, die op haar Tinderprofiel schreef dat ze werkte als financieel experte bij Citibank, kon de zakenman overtuigen om in totaal 207.000 euro aan haar te geven. “Ik zal het geld slim investeren”, zei ze aan Kooter, die het geld op haar rekening stortte. Tot zijn grote verbazing ontdekte de 57-jarige Brit na negen maanden dat hij in de val was gelokt.

(Lees hieronder verder.)

RV

De Bulgaarse, die helemaal niet werkzaam was in de banksector, was ervandoor gegaan met zijn geld. Bovendien was ze enkele jaren geleden getrouwd in haar thuisland. De Brit zette onmiddellijk een punt achter de relatie en nam een advocaat onder de arm. 

Verliefd

“Het is misschien vreemd dat een ervaren zakenman grote sommen geld gaf aan iemand die hij ontmoette via een datingapp. En dat zonder een schriftelijke overeenkomst. Meneer Kooter gaf toe dat de liefde hem blind maakte”, zo zei Neil Vickery, de advocaat van de zakenman, tijdens het proces. 

Michael Collard, de advocaat van de Bulgaarse, benadrukte dat de rijke Brit heel goed wist wat hij deed. “Ze hadden een serieuze relatie en van bedrog of misleiding was geen sprake”, klonk het. Maar daarover dacht de rechter anders. 

Radeva moet maar liefst 207.000 euro teruggeven aan Kooter. Daarbovenop moet ze ook nog 22.000 euro gerechtskosten betalen.
15 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • marnix vande wiele

  Gebeurt dagdagelijks op alle datingsites ! Die valsspelers zijn echte manupilatoren . Zowel de vrouwen als de mannen. Jammer genoeg vallen er ondanks de vele waarschuwingen nog steeds slachtoffers

 • stijn rogiers

  Arme brit

 • Karel van Velzeke

  hoe zot kan je als man zijn ? moet je daarvoor 57 geworden zijn !

 • Tom De Bondt

  Ook al heel verliefd geweest op een knappe buitenlandse maar ik heb toch nooit 200.000 euro betaald en ben al zeker nooit opgelicht geweest op die manier hoor :-) Dan moet je wel heel dom zijn !

 • san deman

  #hetoo