Britse vrouw verdrinkt tweeling in bad “om haar echtgenoot te straffen”

Tweeling Jake en Chloe.
Twitter Tweeling Jake en Chloe.
In Groot-Brittannië is het proces aan de gang van een Britse vrouw (38) die haar twee jaar oude tweeling Jake en Chloe moedwillig in bad verdronk. Met de dubbele moord wilde Samantha Ford haar echtgenoot straffen omdat die kort daarvoor aangegeven had te willen scheiden.

“Het is te gruwelijk voor woorden dat twee onschuldige kinderen het slachtoffer geworden zijn van haar zieke geest”, verklaarde Steven vandaag voor de rechtbank. Hij vermoedt dat de vrouw zich na de zware feiten van het leven wilde beroven. “Maar dat mislukte, kennelijk durfde ze dat niet.”

Het echtpaar woonde circa tien jaar lang als dikbetaalde expats in het oliestaatje Qatar. Daar leidden ze een bijzonder luxueus leventje. Toen Steven vorig jaar van baan veranderde en met zijn gezin terugkeerde naar Engeland veranderde het gedrag van zijn vrouw. Ze had liever in Qatar willen blijven en maakte hem dat op dagelijkse basis duidelijk.

Volgens Steven wond Samantha zich altijd extreem op als ze haar zin niet kreeg. Dat agressieve gedrag begon al na hun eerste ontmoeting in 2004 en werd erger toen ze in 2008 naar Qatar verhuisden. “Ze was daarnaast erg controlerend. Ik kon geen stap zonder haar zetten”, klinkt het in de Daily Mail.

Wonderbaby's

De rechter acht bewezen dat Samantha de tweeling -een jongetje en een meisje- om het leven bracht. De vrouw had immers eerder op internet ook al manieren gezocht om kinderen te verdoven. Nadat Jake en Chloe in bad verdronken waren, legde ze hen met hun kleertjes aan in bed. Daarna stapte ze zonder veiligheidsgordel in de auto. Doel: zichzelf te pletter rijden.

Toen de politie haar na een aanrijding aanhield , schreeuwde ze tegen de agenten: “Laat me doodgaan, want ik heb mijn wonderbaby's vermoord.” De vrouw was zwanger geraakt na een ivf-behandeling aangezien het na jaren proberen op de natuurlijke manier niet gelukt was.

Na haar aanhouding besloot de politie naar haar woning te gaan. Daar werd de dode tweeling aangetroffen met een briefje waarop ‘Vergeef me’ te lezen stond. Samantha Ford werd vervolgens gearresteerd op verdenking van moord op haar kinderen. Vandaag werd ze officieel ontoerekeningsvatbaar verklaard. Na haar arrestatie vertelde ze aan de politie “in een droom te leven”. “Ik had me veel eerder moeten laten behandelen voor die rommel in mijn hoofd”, aldus de vrouw.

Depressie

Na de verhuis van Qatar naar Margate was de vrouw steeds depressiever geworden. “Ik wilde niet dat mijn kinderen zouden opgroeien in een ellendig, koud land”, vertelde ze. Toen haar echtgenoot ook nog wilde scheiden, sloegen bij haar alle stoppen door. Volgens familieleden werd Samantha “radeloos” en ging haar gezondheid snel achteruit. Zeker toen Samantha en Steven besloten apart te gaan wonen.

De dag voor de moord op de tweeling kreeg Samantha de officiële diagnose dat ze ernstig depressief was  Ze sprak met haar man af dat hij hun kinderen met Kerstmis en tot na de jaarwisseling zou krijgen. Steven stemde daarmee in, maar uiteindelijk besloot de vrouw dat de kinderen op tweede kerstdag toch maar bij haar moesten zijn. De man gaf daaraan toe, maar heeft daar nu veel spijt van. “Als ze die dag bij mij geweest waren, hadden mijn kinderen nog geleefd.”

Hoe lang de vrouw achter de tralies moet blijven, is nog onbekend. De rechter heeft haar schuldig bevonden, maar moet nog een strafmaat bepalen. Samantha zit al sinds haar aanhouding in de cel.
2 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • Nico Vansimpsen

    Weer een geval waar mannenrechten met de voeten getreden worden. Moest een man dezelfde misdaad begaan zou die levenslangs krijgen. Wetten dat die vrouw geen 5 jaar zit.

  • JOHAN VLEIRICK

    Zo tragisch!