Britse vrouw ontvlucht Jemen 32 jaar na ontvoering door papa

Safia en haar zusje Rahannah.
rv Safia en haar zusje Rahannah.
Een Britse vrouw die 32 jaar geleden door haar vader ontvoerd werd naar Jemen, is naar Egypte gevlucht nadat haar moeder geprobeerd had haar terug naar het Verenigd Koninkrijk te halen.

Safia Saleh was slechts 18 maanden oud toen haar vader haar en haar twee oudere zussen van vier en vijf naar Jemen ontvoerde in 1986. Saleh, die nu getrouwd is en vier kinderen heeft, groeide in armoede op bij haar familie in Hodeiah, een stad die regelmatig onder vuur genomen wordt door de Saudiërs die proberen de Houthi-rebellen te bestrijden die een groot deel van het land hebben overgenomen.

Safias moeder, Jackie Saleh uit Cardiff haalde zo’n vijfduizend euro op om haar jongste dochter terug naar het Verenigd Koninkrijk te halen.

“Fantastisch kerstcadeau” 

Volgens het Welshe parlementslid Neil McEvoy, dat Jackie Saleh en haar campagne de afgelopen maanden steunde, is Safia Saleh met haar familie aangekomen in Egypte. “De volgende stap is om hen paspoorten te geven, maar dit is alvast heel goed nieuws en een fantastisch kerstcadeau voor Jackie en haar familie.”

Bekijk ook:
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.