Britse vossenjacht blijft verboden

AFP
De vossenjacht in Engeland en Wales, een adellijke traditie, blijft verboden. Premier Theresa May had in de aanloop naar de verkiezingen vorig jaar beloofd dat het parlement over een intrekking van het verbod zou stemmen, maar dat gaat niet door. May leed bij de stembusgang een pijnlijke nederlaag. "Een duidelijke boodschap", aldus May vanmorgen tegen de BBC.

Oud-premier Blair verbood de jacht op vossen in 2004. David Cameron had als premier ook geschermd met het toelaten van de jacht, maar daar kwam het nooit van.

May nam het tegen de BBC ook op voor de Amerikaanse president Donald Trump. "Als ik contact heb met president Trump, zie ik iemand die wil zorgen dat hij beslissingen neemt die in het belang van de Verenigde Staten zijn", zei May. Ze reageerde op het veelverkochte boek Fire and Fury van Michael Wolff. Daarin staat dat Trump niet geschikt is om president te zijn. Trump zelf reageerde gisteren door zichzelf een "zeer stabiel genie" te noemen.

Een bezoek van Trump aan Groot-Brittannië gaat gewoon door, zei May. Ze gaf echter geen details. Over het bezoek is veel te doen. Onder andere de burgemeester van Londen is fel tegen de komst van Trump.

AP



8 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • René Lenaerts

  Belachelijk ideologisch verbod. Dieren bejagen elkaar zoals honden en vossen. Bovendien is hondsdolheid in het V.K. onbestaand, zodat vossenjacht een noodzaak is, met geweer of hondenmeute.

 • heidi aerts

  idd, zeer terecht!

 • jintha peeters

  terecht ook

 • Jan Verstrepen

  Was nodig er zijn andere manieren om zich te vermaken, bv een boswandeling en dat mag per paard.

 • Marlies Schoefs

  Gelukkig