Britse studenten willen referendum over brexitdeal en bereiden grootschalige protesten voor

REUTERS
Britse studentenorganisaties die samen bijna 1 miljoen jongeren vertegenwoordigen, hebben hun krachten gebundeld om een referendum over een toekomstige brexitdeal af te dwingen. De studenten vragen de parlementsleden in het gebied waar ze wonen om steun voor de oproep tot een volksraadpleging.

In een brief aan de parlementsleden wijzen de studentenbonden erop dat jongeren ook het recht hebben om hun zegje te doen over de brexit, omdat het om hun toekomst gaat, aldus de zondagskrant The Observer.

Veel jongeren die twijfels hebben over de brexit waren in juni 2016 nog niet oud genoeg om te mogen stemmen in het referendum over het EU-lidmaatschap. Daarom willen ze alsnog de gelegenheid krijgen hun stem te laten horen als er een akkoord over de brexit op tafel ligt.

Veel Britse jongeren vrezen dat hun toekomstperspectieven minder rooskleurig worden als Groot-Brittannië uit de EU stapt. Studentenleiders hebben gezegd dat ze acties voorbereiden die veel grootschaliger zullen zijn dan de protesten in 2010 tegen het verhogen van de collegegelden.
16 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Alan Janssen

  Voor mij mogen ze alle studenten naar europa komen. En als we nu alle anti europeanen op dat eiland zetten en vervolgens de tunnel dicht gooien.... zijn we van dat gezeik ook af....

 • Remus Bogaert

  Als je een modern land bent luister je naar je jeugd.

 • Jef Heffens

  Ik vrees dat ze Theresa May niet zullen kunnen tegenhouden om Groot-Brittanië naar de afgrond te leiden. Ze is vastberaden.

 • Marc Baeyens

  Dit Brexit is het volk opgedrongen met grote leugens.

 • willy verbeeck

  Blijf maar bij de Brexit en hopelijk komt er ook een Bexit zodat we van die weggepromoveerde idioten af zijn die ons enkel maar een hoop geld kosten