Britse “special forces” gaan via helikopters aan boord van vrachtschip dat onder controle was van illegale migranten

Archiefbeeld
IMAGEGLOBE Archiefbeeld
Britse “special forces” zijn in de nacht van vrijdag op zaterdag aan boord gegaan van het vrachtschip voor de Britse kust, waar de bemanning bedreigd werd door enkele verstekelingen. De politie heeft de controle over het schip overgenomen. Dat bericht Sky News.

De special forces lieten zich vanuit helikopters met een touw zakken tot op het vrachtschip en pakten de vier migranten op, zo bericht de zender. Zij hadden zich op het 236 meter lange schip verscholen, vermoedelijk in een van de containers. Ze eisten dat ze aan de kust werden afgezet. 

Het vrachtschip was sinds 10 december onderweg van Lagos in Nigeria naar Tilbury in Groot-Brittannië, waar het ondertussen veilig is aangemeerd. Vier dagen geleden, toen het vrachtschip oostwaarts door de zeestraat tussen Groot-Brittannië en Frankrijk voer, troffen ze plots vier Afrikaanse verstekelingen aan boord aan. De vier werden opgesloten in een cabine, maar slaagden er vrijdag toch in te ontsnappen. Ze zouden de bemanning met ijzeren staven hebben bedreigd.  “Ze begonnen de bemanning te bedreigen, met het verzoek om het schip naar de kust te navigeren”, aldus Paul Kyprianou, woordvoerder van de internationale Grimaldi Groep, eigenaar van het vrachtschip. Anders zouden ze uit het schip springen om zo zelf naar de kust te zwemmen.

Daarop sloot de bemanning zichzelf op in een afgesloten ruimte om zichzelf in veiligheid te brengen. Daar verwittigden ze de politie. 
“Het schip staat onder bevel van de bemanning. Het enige probleem is dat we vier mensen hebben die vrij rondlopen op het dek en de bemanningsleden bedreigen.” 

Het duurde een hele tijd voor de politie van Essex de situatie onder controle kregen. Ze behandelden het op geen enkel moment als een “gijzeling of terroristische activiteit”. 
5 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Joe Hall

  Dus ofwel vaar je naar de kust ofwel springen ze zelf? En de bemanning sloot zichzelf dan maar op!? Ik zie de logica niet

 • Christina Peeters

  4 immigranten die een schip en haar bemanning gijzelen! Hoeveel bemanningsleden zijn er op zo’n schip? Kunnen ze die niet in bedwang houden?

 • Mark Deckers

  Migranten die mensen gijzelen zijn misdadigers en moeten als dusdanig behandeld worden.

 • raf janssens

  Geen gijzeling of daad van terreur. Klopt, het is een kaping.

 • Patrick Martens

  Migranten eisen dat...Ze hebben niks te eisen, ze zijn illegaal bezig.