Britse soldaat gedood door olifant tijdens missie tegen stropers in Malawi

Photo News
Een Britse soldaat is omgekomen bij een operatie gericht tegen stropers in het Afrikaanse land Malawi. Sky News meldt dat de soldaat zou zijn gedood door een olifant.

Het Britse ministerie van Defensie bevestigt in een verklaring dat de soldaat inderdaad is overleden en spreekt van een tragisch incident. “Het is met grote droefheid dat het ministerie van Defensie de dood van Mathew Talbot, die op 5 mei is gestorven bij een operatie tegen stroperij, heeft bevestigd.”

De Britse staatssecretaris van Defensie Penny Mordaunt wil het tragische incident aangrijpen om duidelijk te maken dat militairen met gevaarlijke situaties te maken krijgen tijdens hun missies om bedreigde diersoorten te redden. 

Mathew Talbot wordt beschreven als “uitzonderlijk lief en vriendelijk”. De missie in Malawi was zijn eerste echte missie. 
1 reactie

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • Alex Van Meirvenne

    Gestorven voor een edel doel... :( RIP...