Britse regering wil af van 'homogenezing'

AFP
De Britse regering wil omstreden behandelingen verbieden die homoseksuelen moeten 'genezen' van hun geaardheid. Minister Penny Mordaunt (Gelijke Behandeling) sprak over een "weerzinwekkende praktijk" die in de ban gedaan moet worden, bericht de BBC.

Uit een landelijk onderzoek onder 108.000 mensen uit de Britse lhbt-gemeenschap blijkt volgens de omroep dat 2 procent van de respondenten zo'n behandeling zou hebben ondergedaan. Nog eens 5 procent van de lhbt'ers, een afkorting die staat voor lesbienne, homo, biseksueel of transgender, kreeg een dergelijke therapie aangeboden.

De behandelingen omvatten in de meeste extreme gevallen ook correctieve verkrachtingen, zei Mordaunt tegen radioprogramma Today. "Dit is een erg extreme zogenoemde therapie die is bedoeld om homoseksuelen te 'genezen'", aldus de minister. "Maar natuurlijk is homoseksualiteit niet te genezen."

De regering onderzoekt volgens de bewindsvrouw nog wat de beste manier is om een verbod in te voeren.
2 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Christine Laevers

    'Correctieve verkrachtingen' ? Wie dat bedacht heeft, mag van mij opgesloten worden.

  • marc le loup

    Van een ooit progressief land in woord en daad is england verworden tot een meelijwekkend afkooksel van dronken hooligans die zich laven in alle geneugten van hun moslimbroeders.De kloof tussen diegenen met kennis en de nitwits is zich aan het uitbreiden richting nitwits!De vermenging met zekere volkeren is daar natuurlijk niet vreemd aan.