Exclusief voor abonnees

Britse regering bulkt van traditie. En van het volk: 129 ‘ministers’, tot Bewaarder van het Vorstelijke Zegel’ toe

AFP
Boris Johnson heeft al zeventien nieuwe ministers gekozen sedert zijn benoeming tot Britse premier. Maar als hij de hele regering naar zijn hand wil zetten, heeft hij nog wel even werk. Die telt immers meer dan 120 leden, middeleeuwse functies zoals de ‘Bewaarder van het Vorstelijke Zegel’ incluis.

Je hebt 9% van dit artikel gelezen

Dit artikel is exclusief
voor abonnees.

Word ook abonnee en lees onbeperkt alle artikels. Meer dan 200.000 mensen gingen je voor.

 • Slechts €6,95 €4,95 per 4 wekenGeniet 1 jaar van deze voordelige prijs
 • Lees 4 weken gratisEn krijg onbeperkt toegang tot alle artikels
 • Stop wanneer je wilOok tijdens jouw proefperiode
Lees 4 weken gratis24 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • guido Bervoets

  Boris is zijn kabinetten aan het bevolken met no-deal brexiteers dus waar hij naartoe wil is duidelijk. Dringend tijd dus voor de EU om zich voor te bereiden op een harde brexit en The Boris zelf de spitsroeden te laten lopen met zijn parlement, Noord-Ierland, Schotland en elke Brit die tegen de brexit is of voorstanders zijn van een zachte brexit. De speeltijd en het getreuzel dat toch nergens toe zal leiden moet maar eens gedaan zijn.

 • raf degryse

  Best bangelijk daar in Engeland , als je daar temidden al die aasgieren zit moet je al nen helen goeie acteur zijn om daar je standpunt te verdedigen !!! maar Boris gaat héél veel steun krijgen van Donald dat zie je wel .

 • werner Van der Kelen

  Ben benieuwd wat er gaat gebeuren in Schotland? Zou dit het einde betekenen van de UK

 • Coen Geurts

  Veel harde woorden, maar bakt hij er ook iets van? De toekomst zal uit uitwijzen of de rest van de UK achter hem staat.

 • Dirk Van Nuffel

  Hetzelfde als in België dus.Alleen dat wij Belgen alles maal drie hebben en politici nog niets gedaan krijgen.Zouden al die politici een minimum uitkering moeten geven tot ze er in slagen een regering te vormen.Nu worden er maandelijks een paar miljoen Euro's aan loon uitbetaald waar niets tegenover staat.