Ga naar de mobiele website
^ Top

Britse premier Cameron geeft diner met partijsponsoren toe

De Britse premier David Cameron.
Photonews De Britse premier David Cameron.

De Britse premier David Cameron heeft vandaag toegegeven dat hij invloedrijke donateurs voor zijn Conservatieve Partij in zijn ambtswoning in Downing Street heeft ontvangen. Dat is sinds zijn ambtsaanvaarding in mei 2010 bij drie gelegenheden het geval geweest, aldus Cameron vandaag. Bij geen een van de diners ging het om de werving van fondsen, zei de regeringsleider.

Cameron kondigde als consequentie op de affaire aan dat zijn partij voortaan elk kwartaal een lijst over samenkomsten met partijdonateuren zal publiceren.

Gisteren was penningmeester Peter Cruddas afgetreden. Reporters van de Sunday Times hadden hem gefilmd, toen hij potentiële donateuren had beloofd dat ze tegen aanzienlijke donaties een ontmoeting konden krijgen met conservatieve toppolitici, onder hen ook premier Cameron en minister van Buitenlandse Zaken William Hague. Volgens Cameron kwam geen van de diners in Downing Street tot stand onder bemiddeling van Cruddas.Heb je even?

Sluiten

Wij zijn erg benieuwd naar je eerste indruk van de nieuwe HLN website. Heb je een minuutje tijd om enkele vragen te beantwoorden?

Meld een bug