Britse politie zoekt snelle Golf die betrokken was bij diefstal toiletpot van zes miljoen dollar

De snelle VW Golf R.
Carscoops De snelle VW Golf R.
De politie in Groot-Brittannië is op jacht naar een snelle Volkswagen Golf R die werd gebruikt bij de diefstal van een gouden toiletpot met een geschatte waarde van zes miljoen dollar.

Het compleet gouden kunstwerk, ontworpen en gemaakt door kunstenaar Maurizio Cattelan, kreeg als titel ‘America’ en was te zien op een kunsttentoonstelling in Blenheim Palace, een van de bekendste paleizen van Groot-Brittannië. De toiletpot werd streng beveiligd, maar op 14 september werd de dure pot toch gestolen door een groep van vijf dieven.

De 103 kilo wegende gouden pot
Carscoops De 103 kilo wegende gouden pot

Spoorloos

Details van de overval zijn niet bekendgemaakt, maar er wordt aangenomen dat drie van hen hebben ingebroken en het toilet hebben losgeslepen, terwijl twee chauffeurs met twee vluchtauto's buiten stonden te wachten. Een daarvan was de 300 pk sterke Golf R.  De boeven verlieten het pand om 4.50 uur 's nachts met de 103 kilogram wegende gouden ‘troon’. 

De politie heeft beelden vrijgegeven van de nog altijd niet teruggevonden vluchtauto in de hoop dat die leiden tot meer tips. De Golf was voorzien van valse nummerplaten. Inmiddels zijn twee mannen aangehouden en is de andere vluchtauto ook terecht, maar de Golf R, de drie andere mannen en de gouden toiletpot zelf zijn nog altijd spoorloos.

Bewakingsbeelden van de snelle Golf.
Carscoops Bewakingsbeelden van de snelle Golf.

In de jaren negentig was de Subaru 555 Impreza de meest geliefde vluchtauto van misdadigers in Groot-Brittannië. Het model is ooit nog officieel uitgeroepen tot ‘Getaway Car of the Year’. Later gingen dieven en bankrovers vaak over op Audi's RS4 en RS6.

De schade die overbleef nadat de wc-pot was gestolen
Carscoops De schade die overbleef nadat de wc-pot was gestolen2 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Axel Van Bellingen

    Ik mag hopen dat er niemand op die pot zat toen ze hem mee namen.

  • Ronald Boudewijns

    dat is toch echt van de “pot” gerukt......