Britse politie ziet knul spugen op WOI-monument en haalt alles uit de kast om hem voor rechter te brengen: "Verachtelijke daad"

Metropolitan Police Service Facebook
De Britse autoriteiten hebben alles uit de kast gehaald om een jongen op te sporen die spuugde op een oorlogsmonument. 

De tiener sloeg eerder dit jaar toe in Newham, Londen. Daar spuugde hij op een monument voor politiemensen die omkwamen tijdens de Eerste Wereldoorlog. Agenten zagen dat op camerabeelden en namen de zaak hoog op. Onderzoekers haalden zelfs het DNA van de jongen van het monument. De politie gebruikte dat om hem op te sporen en op te pakken.

De rechter noemde de daad van de jonge vandaal "respectloos'' en "verachtelijk''. Hij kreeg uiteindelijk een boete van 75 pond (ruim 83 euro) en een voorwaardelijke invrijheidsstelling van 12 maanden, meldt de politie. Politiechef Richard Tucker sprak de hoop uit dat de uitspraak een waarschuwing is aan het adres van andere potentiële respectloze vandalen.
12 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Christine Laevers

  24 uren lang zonder eten en water reportages en archiefbeelden laten zien van WOI. Zonder GSM, tablet of van die zaken. In compleet isolement.

 • mark germanus

  Ze moesten hem 5 jaar lang oorlogsmonumenten laten onderhouden als straf !

 • Rody Franks

  Een voorwaardelijke invrijheidsstelling van 12 maanden? En hoeveel maanden vrijheidsberoving kreeg hij dan wel?

 • Lode Van de Keere

  Wat is een voorwaardelijke invrijheidstelling van 12 maand???

 • Mich Briers

  Weet waarschijnlijk nog niet waarom hij spuwde, mss wat meer geschiedenis lessen