Britse politie rolt grote bende mensensmokkelaars op die ook in België actief was

EPA
Britse speurders hebben een grote georganiseerde bende mensensmokkelaars opgerold, die honderden Koerden uit Irak illegaal naar Groot-Brittannië zouden overgebracht hebben. 

Vandaag werden 21 verdachten tijdens razzia's in Londen en in het noordoosten en het zuiden van Engeland gearresteerd. Dat deelde de National Crime Agency (NCA) mee. De in Frankrijk, België en Nederland actieve bende verstopte vooral mannen, maar ook gezinnen in vrachtwagens.

Volgens de speurders moest elke persoon tussen de 5000 en 10.000 euro aan de smokkelaars betalen. Aan de operatie tegen de smokkelaars, die een jaar voorbereiding vergde, namen meer 350 speurders deel.
4 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Hugo Van Haevre

  Als ze zulke bedragen kunnen betalen zwijg dan aub over sukkelaren van vluchtelingen gelukszoekers zijn het, unia groen en spa zijn doof nu zeker

 • Thérèse Reczkowski

  Hoe kunnen die mensen zoveel geld betalen,ik kan dit niet.

 • Alfons Hendrickx

  word tijd, het is een brits probleem dat er hier zoveel illegaal rondzwerven

 • mieke vermeulen

  Moesten er geen mensensmokkelaars zijn zouden er ook geen vluchtelingen zijn , hier in Belgie worden de vluchtelingen niet gevraagd hoe ze hier gekomen zijn , niet normaal toch .