Britse politie pakt verstekelingen op die bemanning vrachtschip bedreigden

Illustratiefoto van de Grande Lagos van Grimaldi Lines.
Kristof Pieters Illustratiefoto van de Grande Lagos van Grimaldi Lines.
Vier Afrikaanse verstekelingen die de bemanning van een vrachtschip bedreigden in de monding van de Theems om in Engeland te kunnen geraken, zijn opgepakt door de politie. Dat heeft de politie van het graafschap Essex laten weten. Het schip werd kort voor middernacht geënterd. Niemand raakte gewond.

Het vrachtschip ‘Grande Tema’, dat eigendom is van de Grimaldi Group, was onderweg van Lagos in Nigeria naar Tilbury in Groot-Brittannië. Vier dagen geleden werden de Afrikaanse verstekelingen aangetroffen aan boord. 

De vier werden opgesloten in een cabine, maar slaagden er gisteren toch in te ontsnappen. Ze bedreigden de bemanning met ijzeren staven. Die kon zich in veiligheid brengen en verwittigde de politie. 
3 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Ed De Heij

    Op piraterij staan zware straffen...dus 20 jaar cel en aangeven dat ze, na uitzitten van deze straf, dan terug worden gezonden...mogelijk is er nog wel een eiland beschikbaar..

  • Tim Van Bael

    En uitwijzen doet het VK niet dus ze doen maar wat ze willen. Zo trekken ze massa's gelukzoekers aan.

  • Erwin Lauwens

    Ze hebben wat ze wilden: in het UK zijn.