Britse politie blaast auto op na "communicatiestoornis"

thinkstock
Britse politieagenten hebben vandaag per vergissing een auto opgeblazen die hun eigen collega's voor de politiepost hadden geplaatst. Boosdoener was een "interne communicatiestoornis".

Het voorval deed zich voor in Workington in het Noord-Engelse Cumbria. Agenten hadden gisteren de zieke eigenaar van een Vauxhall Corsa willen helpen door het voertuig naar een voor hen veilige plek te brengen: voor de politiepost.

Maar niemand kreeg de boodschap omtrent de wagen door. De wetsdienaars met dienst tijdens de nacht vonden de aanwezigheid van het voertuig maar verdacht.

Wat ertoe leidde dat deze ochtend de politiepost ontruimd werd en dat een veiligheidsgebied van honderd meter was ingesteld om de auto gecontroleerd tot ontploffing te brengen. De politie doorzocht het wrak daarna maar vond niets verdachts.

De politie heeft daarna contact met de eigenaar gezocht, hem tekst en uitleg gegeven en zich verontschuldigd, vertelde inspecteur Ashley Bennett van de politie van Cumbria. Het luidde dat de betrokken agenten met de openbare veiligheid in gedachten hebben gehandeld en de geijkte procedures in verband met een achtergelaten voertuig hadden geëerbiedigd.