Britse politie arresteert vijf verdachten voor terrorisme in drie verschillende steden

Beeld ter illustratie.
Shutterstock Beeld ter illustratie.
Bij raids in Londen, Manchester en Peterborough heeft de Britse politie maandagmorgen vijf mannen gearresteerd op verdenking van terrorisme. Dit heeft Sky News op gezag van The Metropolitan Police gemeld.

In Manchester werd een 21-jarige gearresteerd op verdenking van het bevelen en voorbereiden van of aanzetten tot een terreurdaad. Dezelfde verdenking geldt voor een 19-jarige in Peterborough, en een 23-jarige en 22-jarige in het noorden van Londen. Nog in Peterborough wordt een man van 19 jaar verdacht van het aanzetten tot terreur. 

In de drie steden zijn er ook huiszoekingen. Het gaat om een vooraf geplande operatie. De arrestaties zouden niets te maken hebben met de aanslag op de London Bridge eind november. De gearresteerde mannen zouden evenmin plannen gehad hebben voor een aanslag tijdens de komende oudejaarsnacht, meldt de Britse politie. 
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.