Britse parlement discussieert over wc-papiervoorraad

Beeld ter illustratie, de Britse premier Boris Johnson.
AP Beeld ter illustratie, de Britse premier Boris Johnson.
Met de nakende brexit in iets meer dan drie weken, zijn er nog heel wat onzekerheden over de effecten die de situatie zal hebben op de Britse samenleving. Zo stelde het Welshe parlementslid Jonathan Edwards de vraag in het Britse parlement hoe lang de wc-papiervoorraad in het land nog zal meegaan in geval van een no-dealbrexit.

De Britse regering verzekerde echter dat er in dergelijke situatie "prioriteiten gesteld zullen worden in de goederenstroom". "Dit is dus het belachelijke niveau waar we toe zijn gekomen - de Britse regering kan niet eens meer garanderen dat we de nodige voorraden toiletpapier hebben bij een brexit zonder akkoord", aldus parlementslid Edwards nog. 

De vraag lijkt banaal, maar illustreert de zeer reële problemen waarmee de Britten te maken kunnen krijgen in het geval dat ze de Europese Unie zonder deal verlaten op 31 oktober. Zo zei ook de voedingssector zich vooral zorgen te maken over de administratieve problemen en de rampzalige vertragingen bij de levering van verse producten.

Nochtans wordt een no-dealscenario steeds waarschijnlijker nu de onderhandelingen met de Europese Unie in een impasse komen te zitten. 
21 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Luc Deville

  Met krantenpapier gaat het ook. Wel vervelend als de krant niet of te laat komt.

 • Marie Vanakker

  @Filiep Lapeire , Een van de beste plaatsen op de wereld om te zijn is de EU . Onlangs nog een paar vrienden op bezoek gehad die net terug waren van een trip naar de V.S . Als je hen mag geloven is "the land of the free" niet daar maar hier .

 • Joan Lute

  Beste Filiep, ik denk dat u nog niet half beseft hoe goed het wonen is in de EU .. voor mij moeten ze absoluut niet terug te gaan naar de eerste helft vorige eeuw waar oorlogen, hongersnood en territoriale conflicten regel waren. Geef mij maar de EU waar je vrij kunt reizen met een eenheidsmunt en waar de levensstandaard minder grote verschillen kent tegenover vroeger.

 • Alan Janssen

  Tja voor alle pro brexiteers.... heb je liever een vrije markt van 66 miljoen mensen of van 510 miljoen mensen.... zelfs USA is maar 380 miljoen mensen en denk niet dat zij hun importheffingen gaan opheffen voor UK. Probleem van de EU is dat ze te democratisch zijn, iedereen moet het eens zijn om iets goed te keuren en dat is meer dan de meerderheid, maakt dat alles in EU langzaam gaat en veel kost. En een land in het bijzonder was hier bijzonder goed in UK.

 • Filiep Lapeire

  Er zijn nog landen in Europa die niet tot de EU behoren, blijkbaar stellen deze het ietwat beter dan de landen die er wel toe behoren. Dus afwachten en zien zonder voorbarig geblaat. Als UK het goed stelt na de Brexit... Wij graag bij de volgende...