Britse oppositieleider Corbyn komt in Brussel met Europees brexitonderhandelaar Barnier praten

Jeremy Corbyn.
Photo News Jeremy Corbyn.
De leider van de Britse Labourpartij, Jeremy Corbyn, reist vandaag naar Brussel om er met Europees onderhandelaar Michel Barnier over de brexit te praten. Dat melden SkyNews en persbureau Bloomberg. De sociaaldemocraat wil proberen de impasse in de onderhandelingen te doorbreken.

Samen met schaduwminister voor de brexit Sir Keir Starmer zal Corbyn Barnier en andere Europese functionarissen uitleggen dat een uitstap van zijn land uit de Europese Unie (EU) zonder akkoord onaanvaardbaar is.

Op een conferentie van de Arbeidspartij heeft Corbyn gezegd dat hij tegen het 'Chequers'-voorstel van de Conservatieve premier Theresa May zal stemmen zoals het er nu uitziet en dat hij een brexit zonder deal met de EU niet zal tolereren.

Michel Barnier.
EPA Michel Barnier.

Zijn initiatief om naar Brussel te reizen komt volgens SkyNews op een moment dat de premier op meer en meer weerstand binnen haar regering stoot omtrent haar mening dat geen akkoord met de EU beter is dan een slecht akkoord, terwijl ze vasthoudt aan het 'Chequers'-voorstel.

"De klok tikt voort en onze bedrijven beginnen hun geduld te verliezen bij gebrek aan klaarheid vanwege de regering", citeert Sky Corbyn. "Uit Europa crashen zonder deal riskeert een nationale ramp te zijn".
6 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • leppens victor

  Een engelse Mertens die ook denkt slim te zijn. mvg.

 • Jan Van Overveldt

  Is Corbyn niet die extreem linkse socialist, die de verkiezingen verloren heeft? Zelfs het werkvolk trapte niet in zijn plannen. Net hij wil enkel een open grenzen beleid, alles gratis beleid. 90% van de "werkmensen", die gingen stemmen,hebben tegen de EU gestemd juist voor job behoud in de UK. In de EU heeft May het voor het zeggen en geen achterlijke zoals Corbyn.

 • Frans Peeters

  Er is maar een probleem, EU wil GB niet laten gaan

 • isabel da silva

  Madammeke May zal blij zijn . Is net hetzelfde of DiRupo zou in de plaats van premier Michel , voor ons land gaan praten . Goe bezig die Britten .

 • Edmond Dillien

  Er zijn daar nog vele parlementariërs die denken dat ze nog steeds "the British Empire" zijn en "Britain rules the world" als leuze hebben, maar ze zullen toch stilaan moeten wakker worden en hun tamelijke arrogante houding moeten aanpassen, het is niet aan Europa om zich aan te passen aan hun eisen, ze hadden moeten weten waar ze mee begonnen ze hebben toen bij de start dezelfde teksten gekregen als alle andere partners, dus......