Britse oma (71) sterft na zware val in luchthaven: “Iedereen wilde snel de shuttlebus op”

(Illustratiefoto)
Shutterstock (Illustratiefoto)
Een val op de luchthaven van Krakau is een Engelse vrouw fataal geworden. De 71-jarige reizigster viel van de trap toen de shuttlebus die de reizigers naar het vliegtuig zou brengen, aan de terminal parkeerde en iedereen snel het voertuig in wilde.

De feiten dateren al van 20 maart, maar raakten nu pas bekend. Paula Whitelaw en haar man Tony zouden die dag van Polen naar Manchester terugvliegen, maar de trip eindigde in een drama. Volgens de Engelsman liep het mis toen de shuttlebus arriveerde, en hij en zijn vrouw naar voren werden geroepen als priority-passagiers. 

Domino-effect

“Er ontstond drukte en onderaan de trap struikelden er verschillende mensen. Het was een soort domino-effect. Ik stond een paar passen achter mijn vrouw en zag plots dat ze gevallen was”, citeert The Independent de echtgenoot.

Of Paula zelf struikelde of een duw kreeg, zal voor haar man altijd een raadsel blijven. “Ik geloof niet dat we ooit zullen weten wat er in die rij mensen precies gebeurd is”, zegt Tony. Zeker is wel dat iedereen snel de shuttlebus op wilde. Er ontstond een “soort van opwinding” toen de wachtenden de bus zagen parkeren. Mensen begonnen te bewegen, waarna Paula zwaar ten val kwam.

Hartaanval

De oma van zeven kleinkinderen werd met een een hevig bloedende hoofdwonde naar het ziekenhuis gebracht. Ze liep een hersenbloeding en gebroken sleutelbeen op. Drie weken na het incident, op 13 april, bezweek de bejaarde dame in haar ziektebed aan een hartaanval. Volgens de lijkschouwer ging het om een accidenteel overlijden.
4 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Adriaan Schelkens

  RIP! Altijd het zelfde, duwen en trekken want ze vinden zich altijd belangrijker dan de rest. Het is lachen als je ze bezig ziet, net een bende wilde Neanderthalers.

 • Ingrid Charlier

  Ik erger mij altijd aan sommige passagiers. Iedereen maar dadelijk naar de shuttlebus terwijl die toch wacht tot iedereen aan boord is. Net als op een vliegtuig het toestel staat nog niet stil en iedereen staat al met zijn handbagage recht in de gang terwijl je meestal nog een hele tijd moet wachten eer de deuren open gaan. En dan maar weer opnieuw wachten aan de bagageband. Dus wat heb je dan gewonnen?

 • Bettina De mol

  Overal hetzelfde op luchthavens, duwen om de eerste te zijn, die bussen zullen niet wegrijden zonder jou, en de oudjes zijn de ergste!!! Medeleven met de familie van dat madammeke

 • Rene Pas

  Vliegtuigreizigers lijken wel een zootje debielen! Als ze moeten inboarden lopen ze als gekken zo snel als mogelijk naar de gate om vervolgens in het rijtje te staan wachten stap voor stap vooruit tot de gate het lijkt wel de procesie van echterach. En je moet niet proberen voor te steken!! Ik wacht altijd tot de allerlaatste, soms laat ik zelfs mijn naam afroepen en slenter dan als jaen van Brussel rechtstreeks naar mijn saet. Als ik ze dan allemaal zo zie zitten denk ik onozelaars...