Britse musicalartiest valt overboord van cruiseschip. Enkele dagen voordien verstuurde hij verontrustende tweet

Arron Hough is musicalartiest op het cruiseschip Harmony of the Seas.
Facebook Arron Hough Arron Hough is musicalartiest op het cruiseschip Harmony of the Seas.
De 20-jarige Arron Hough, een Britse musicalartiest, is vermist nadat hij op kerstdag overboord viel van het cruiseschip Harmony of the Seas. Enkele dagen voor zijn vermissing deelde de jongeman een mysterieuze tweet met zijn volgers. 

Afgelopen juli maakte het agentschap Russell Smith Associates bekend dat Arron zou toetreden tot de cast van de musical ‘Grease’ op het cruiseschip Harmony of the Seas van het Amerikaanse bedrijf Royal Caribbean International. Hij was net afgestudeerd aan de Urdang Academy, een muziek- en dansacademie in Londen. Het schip vertrok op 23 december in Fort Lauderdale, een stad in Florida, voor een trip van een week richting Sint Maarten, San Juan, Puerto Rico en Haïti.

De Amerikaanse kustwacht stuurde een mededeling uit dat ze op zoek zijn naar Arron Hough. Volgens een woordvoerder van de Amerikaanse kustwacht “ontving de kustwacht van San Juan (de hoofdstad van Puerto Rico, nvdr.) een bericht van het cruiseschip dat er op dinsdag een bemanningslid overboord ging”.

Zoektocht

De mededeling van Royal Caribbean International luidt: “Wij zijn bedroefd te melden dat Arron, volgens camerabeelden op het schip, rond 4 uur ‘s morgens voor het laatst gezien werd op dek vijf. De lokale autoriteiten werden op de hoogte gebracht en er werd op het hele schip een zoektocht naar het bemanningslid op poten gezet. Wij steunen de familie en vrienden van onze collega en onze gedachten en gebeden zijn bij hen in deze moeilijke tijd.”

Ook vandaag ging de zoektocht verder in een gebied op 267 mijl (meer dan 400 kilometer) ten noordwesten van Aguadilla, een gemeente in Puerto Rico. Daar zou het schip zich bevonden hebben op het moment dat Rough overboord ging. 

Mysterieuze tweet

De omstandigheden van Arrons vermissing zijn onduidelijk. Even voor zijn vermissing verstuurde hij een verontrustende tweet de wereld in. 

Op 22 december, drie dagen voor zijn verdwijning, tweette hij dat “schoonheid zich onder water bevindt” en dat je “altijd onder het oppervlak moet kijken alvorens dingen te beslissen”. 

De dag nadien tweette hij dan weer een filmpje waarop hij dansend te zien is tijdens de voorstelling van Grease de avond voordien. 

#PrayForArron

Zijn vrienden en familie weigeren de hoop op te geven en hopen dat hij levend en wel gevonden zal worden. Ze gebruiken de hashtag #PrayForArron op sociale media.

Zijn vrienden uit Sunderland, de Britse stad waar hij vandaan komt, hebben moeite om het nieuws te begrijpen.  “Arron is het type persoon dat iedereen als vriend wil”, aldus een vriend. “Zijn aanstekelijke lach en stralende glimlach zijn genoeg om iedereen gelukkig te maken.”

Ook de Urdang Acadamy tweette dat ze “bidden voor Arron en zijn familie”. En zijn agentschap deelde mee dat ze “geschokt en droevig zijn over het nieuws van Arron”. 

“Grootste cruiseschip ter wereld”

Op de website van Royal Caribbean International staat dat de Harmony of the Seas in 2016 de titel van “grootste cruiseschip ter wereld” kreeg. Het schip kan 6.780 gasten en 2.100 bemanningsleden vervoeren en het duurde meer dan tweeënhalf jaar om het te bouwen.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.