Britse minister wil celstraffen van minder dan een half jaar schrappen

Getty Images
Gevangenisstraffen van minder dan een half jaar zouden in Engeland en Wales moeten worden geschrapt. Dat zei de Britse minister van Gevangeniszaken Rory Stewart tegen de krant ‘The Daily Telegraph’. Korte gevangenisstraffen duren “lang genoeg om je te schaden en zijn te kort om je te helen”, vindt de verantwoordelijke minister.

De bezettingsgraad in de gevangenissen in Engeland en Wales is verdubbeld sinds het begin van de jaren negentig. Vorig jaar telden de gevangenissen 80.000 delinquenten. Bijna twee derde van de gevangenen die binnen een jaar vrijkomen, gaat binnen twaalf maanden opnieuw in de fout.

“Als je iemand voor drie, vier weken vastzet, verliezen ze hun huis, hun baan, hun familie, hun reputatie”, aldus Stewart. “Ze ontmoeten een hoop interessante mensen, om het zacht uit te drukken, en dan schop je ze weer op straat.”
2 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Andy De Schieter

    Schrap dan ook alle wetten welke een gevangenisstraf vragen tot 6 maanden. Wat ben je met wetten waar toch geen straf tegenover staat.

  • RENE LENAERTS

    Die vent heeft het warm water uitgevonden. Voor relatief brave overtreders is niets beter dan de schok van een week of maand achter de tralies. Maak werk van minder symbolische voorhechtenis en minder gevangenisstraffen voor ongevaarlijke plegers.