Britse minister wil brexitmunt in omloop brengen

Sajid Javid
AFP Sajid Javid
Sajid Javid, de Britse minister van Financiën, wil een brexitherdenkingsmunt in omloop brengen, Dat schrijft de Sunday Telegraph.

De munt van 50 penny zou worden uitgegeven als een gelimiteerd verzamelobject op de oorspronkelijke EU-terugtrekkingsdatum van 29 maart. Maar de brexit werd meerdere malen uitgesteld, omdat het parlement het niet eens kon worden over de terugtrekkingsovereenkomst waarover met de EU was onderhandeld. Javid wil nu dat de munt met de inscriptie "Vrede, welvaart en vriendschap met alle naties" miljoenen keren in omloop wordt gebracht op de nieuwe brexitdatum van 31 oktober.

Premier Boris Johnson heeft aangekondigd dat de nieuwe brexitdeadline zal worden gehaald, met of zonder een terugtrekkingsovereenkomst. Het besluit van het ministerie van Financiën wordt gezien als een poging om de burgers, en de EU in het bijzonder, ervan te overtuigen dat de Londense regering dit serieus neemt. Op de nieuwe munten wordt de datum 31 oktober gegraveerd. Mocht de brexit tegen de verwachting in opnieuw worden uitgesteld, zal de hoon waarschijnlijk groot zijn.
3 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • ivan de ridder

    Kostelijk grapje, ik neem aan dat ze toch op zijn minst nagegaan hebben of er interesse is in dergelijk fantasie-muntje? Ze hadden beter ineens een Halloween editie uitgebracht.

  • Liesbeth Cuppens

    Bij het instappen van de EU de euro niet aanvaarden en nu een brexitmunt uitbrengen, waar is logica?

  • Martin Meuris

    31 oktober, het zal hun nog zwaar opkomen die datum. Maar het zijn niet alleen linksrijders maar vooral dwarsliggers, laat ze het maar zelf ondervinden.