Britse minister van Defensie neemt ontslag na beschuldigingen over seksuele intimidatie

Michael Fallon
AFP Michael Fallon
De Britse minister van Defensie Michael Fallon heeft ontslag genomen. Fallon stapt op, omdat zijn gedrag naar eigen zeggen in het verleden "tekortgeschoten" is.

Fallon werd ooit door een journaliste op de vingers getikt omdat hij zijn hand op haar knie had gelegd, zo werd eerder deze week gemeld in Britse media.

Radiopresentator Julia Hartley-Brewer had het "onschuldig amusante" incident verteld zonder de naam van Fallon te noemen. Nadat zijn identiteit in The Sun werd geopenbaard, tweette ze dat ze niet "in het minst was gekwetst of verontrust". Zij beschouwt de zaak als afgedaan, voegde ze eraan toe.

Ze zei dat ze zichzelf niet als slachtoffer beschouwde na het incident tijdens een etentje van de Conservatieve partij. Toen de minister zijn hand steeds weer op haar knie bleef leggen, had ze hem volgens de BBC "rustig en beleefd" gezegd dat als hij het nogmaals zou doen, zij hem in zijn gezicht zou slaan. "Hij trok zijn hand terug en dat was het einde van de zaak."

Een woordvoerder van Sir Michael zei maandag al dat de minister zich had verontschuldigd direct na het incident in 2002.

"Een aantal beschuldigingen over parlementariërs volgden elkaar op in de afgelopen dagen, waaronder ook over mijn gedrag in het verleden. Veel van deze beschuldigingen zijn onjuist, maar ik accepteer dat ik in het verleden beneden de hoge standaarden ben gegaan", aldus Fallon in een brief die door het kabinet van premier May geopenbaard werd. 
4 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Harm Tim

  De Britse minister van Defensie Michael Fallon heeft ontslag genomen. Fallon stapt op, omdat zijn gedrag naar eigen zeggen in het verleden “tekortgeschoten” is. Hij geeft het gelukkig toe, deden anderen dat ook maar.

 • Paul Philippaerts

  En dat is maar één keer gebeurd? Wacht nog enkele dagen er zullen nog wel dames opstaan met een verhaal. Als de zaak zo opgelost was, moet je echt niet aftreden.

 • jeff De Boeck

  Neen iedereen is over politiek correct.

 • Stan Vankoo

  Is iedereen tegenwoordig over sext?