Britse minister: “Leger stelt voortaan alle functies open voor vrouwen”

Minister van Defensie Gavin Williamson op bezoek bij het Britse leger.
AP Minister van Defensie Gavin Williamson op bezoek bij het Britse leger.
Alle functies in het Britse leger staan voortaan open voor vrouwen, ook functies bij de elite-eenheden SAS en de Royal Marines. Dat heeft minister van Defensie Gavin Williamson donderdag bekendgemaakt.

"Voor het eerst worden onze strijdkrachten georganiseerd volgens capaciteiten en niet volgens het geslacht van de militairen", liet de minister weten in een persbericht waarin hij deze evolutie "historisch" noemde. "Het leger wordt zo niet alleen een moderne werkgever, maar het laat ook toe de beste persoon op elke post te zetten", heet het voorts.

In juli 2016 had het Britse leger beslist om gaandeweg de barrières voor vrouwen weg te halen, nadat een studie onderzocht had of ze het fysiek wel aankonden in de frontlijn te vechten en of de cohesie in eenheden er niet onder zou lijden. 

In een persbericht laat het leger weten dat ze niet verwachten dat er nu een stormloop zou komen van vrouwen op jobs in gevechtseenheden. Het Britse leger telt momenteel 1 vrouw per tien "man"schappen. 
1 reactie

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • piet devlieger

    Prima, maar dan liefst met volledig gelijke behandeling van mannen en vrouwen.