Britse minister: "Doden van Britse IS'ers is voor mij oké"

Gavin Williamson
EPA Gavin Williamson
De nieuwe Britse minister van Defensie vindt dat landgenoten die in dienst van Islamitische Staat zijn getreden, gedood mogen worden. Gavin Williamson vindt dat wie voor IS in Irak of Syrië vecht de Britse waarden haat. Luchtaanvallen tegen de naar schatting 270 Britten die dat doen, zijn volgens hem dan ook gerechtvaardigd.

"Mijn mening is heel simpel: een dode terrorist kan Groot-Brittannië geen kwaad berokkenen", aldus Williamson (41) tegen de krant Daily Mail. De minister vindt dat het land alles zou moeten doen om de dreiging van terroristen te elimineren. Britten die in dienst van IS vechten, zouden nooit meer mogen terugkeren.

Williamson is sinds begin november in functie. Hij volgde Michael Fallon op, die in opspraak raakte wegens seksuele intimidatie.
53 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Joske Vermeulen

  Yep zo denk ik er ook over. De enige toekomst voor hen moet de dood zijn! Liefst zo pijnlijk mogelijk

 • luc matton

  Deze man heeft over de hele lijn gelijk.

 • Jef Heffens

  Het probleem is onze linkse NGO's als amnestie international, AZG, 11.11.11, vluchtelingenwerk Vlaanderen en anderen die zelfs niet in staat zijn om het onderscheid te maken tussen illegalen en wettige asielzoekers. Iedereen moet volgens die organisatie op dezelfde liefdadigheid kunnen rekenen. M.a.w zij vinden dat ze de wet stellen en niet diegenen die democratisch verkozen zijn.

 • Rudy Verlinden

  De man heeft overschot van gelijk. Opkuisen die rotzakken.

 • Jef Lois

  jan arnouts "hoe kan men nu mensen doden zonder eerst berecht te worden" MENEER kregen de slachtoffers van de IS beulen een proces? NEEN die werden op TV onthoofd of met een nekschot afgemaakt en ze zijn niet te tellen dus houd uw mening over recht in deze zaak best voor jezelf want je staat alleen. Deze politieker zegt wat wij denken.