Britse minister biedt Ivanka Trump excuus aan voor lek geheime memo's ambassadeur

Liam Fox
EPA Liam Fox
De Britse minister van Handel, Liam Fox, biedt naar eigen zeggen namens de regering zijn excuses aan over een lek van geheime memo's van de Britse ambassadeur in de VS. Fox is op bezoek in Washington en verontschuldigt zich tegenover Ivanka Trump. Ambassadeur Kim Darroch heeft de regering van haar vader Donald onder meer "onbekwaam en disfunctioneel" genoemd. Hij rapporteerde ook dat president Trump onzekerheid uitstraalt en onbeholpen optreedt.

Trump zei gisteren op bezoek in New Jersey dat "de ambassadeur zijn land niet goed dient". Fox zei niets speciaal over de conclusies van Darroch, maar ergert zich vooral aan het lek. "Kwaadaardige lekken zoals deze zijn niet beroepsmatig, onethisch en onvaderlandslievend. Ze kunnen de relatie met de VS beschadigen en daarmee de veiligheid van ons land in gevaar brengen."
11 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Edmond Dantès

  Niemand neemt de Trumps nog ernstig.

 • DIRK RASSCHAERT

  Waarom moet men zich steeds excuseren voor de waarheid?

 • Tino Laenen

  En dan excuses aanbieden aan een even grote "nitwit" die met papa's geld en invloed een jobke heeft gevonden. Tzou om te lachen moeten zijn maar het is gewoon gevaarlijk

 • Danny Damiaens

  De Engelse nota over pipo de clown vind ik nog te braaf gezien zijn kinderlijke uitspraken.Kan er iemand mij vertellen waar die luchthavens lagen want ik vind ze niet terug in de geschiedenisboeken?Zelfs niemand in Amerika kan mij helpen want ze liggen nog steeds in een lachkramp!

 • Dirk Bytebier

  Oei meneer zal op het matje geroepen zijn en doet het al in de broek :)