Britse marine in verlegenheid gebracht: kapitein geschorst na lockdownparty op nucleaire onderzeeër

HMS Trenchant.
EPA HMS Trenchant.
De gezagvoerder van een nucleaire aanvalsonderzeeër van de Britse marine is op non-actief gezet nadat op sociale media beelden opdoken van een lockdownparty op het vaartuig. Dat meldt de BBC.

Op de beelden is te zien hoe de bemanning van de HMS Trenchant tijdens de lockdown aan het barbecueën en aan het feesten is. Ze lachen en dansen en volgens een bron van de Britse openbare omroep zouden sommigen ook alcohol aan het drinken geweest zijn.

Herstellingen

De onderzeeër was enkele maanden op patrouille geweest en lag op het moment van de feiten voor herstellingen aangemeerd in Devonport, in het zuidwesten van het Verenigd Koninkrijk. De bemanning moest in isolatie bij het vaartuig blijven.

Volgens de defensie-expert van de BBC zou de kapitein groen licht gegeven hebben voor het feest, ondanks waarschuwingen dat het misschien wel “ongepast” was. De marine zelf bevestigt dat er een onderzoek gestart is, maar wil nu nog geen commentaar geven.

In het Verenigd Koninkrijk zijn intussen al meer dan 18.000 mensen bezweken aan het nieuwe coronavirus.

Lees ook: Laatste drie cruiseschepen op zee komen vandaag eindelijk thuis, in een compleet andere wereld
4 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Jan Maes

  Als ex-marinier kan ik beamen dat na enkele maanden op zee het wonderen doet om eens éénmalig een BBQ te houden. De Belgische marine heeft dezelfde tradities en inderdaad deze commandant denkt aan zijn mensen!

 • Jean Pierre Dekeersmaecker

  net het leger dat het goede voorbeeld zou moeten geven aan de bevolking qua discipline, schaf dat zootje toch gewoon af en vervang het door een civiele bescherming

 • Renaat Moerman

  Komaan zeg, het zijn ook maar mensen. Bovendien zitten ze allemaal in dezelfde "bubbel". Straks begin ik hier ook aan mijn alcoholstraat om het weekend wat op te vrolijken.

 • Frank Blontrock

  Na een reis van enkele maanden, opgesloten in een ijzeren sigaar, en dan nog in isolatie moeten gaan. Zeker verdiend voor die bemanning. Een commandant die tenminste nog aan zijn mensen denkt...