Britse duiker klaagt Elon Musk aan voor laster na pedo-beschuldigingen

AP
Een Britse duiker die door Elon Musk is uitgemaakt voor pedofiel, spant een rechtszaak aan. Vernon Unsworth beschuldigt de Tesla-topman van laster, zo blijkt uit rechtbankdocumenten. Hij eist bij de rechtbank in Los Angeles onder meer een schadevergoeding van 75.000 dollar (ruim 64.000 euro).

Musk heeft herhaaldelijk uitgehaald naar de Brit, die dit jaar een belangrijke rol speelde bij de redding van een groep kinderen uit een grot in Thailand. De Tesla-topman bood destijds een miniduikboot aan voor de reddingsoperatie. Unsworth zei vervolgens tegen CNN dat de inzet van zo'n machine geen enkel nut zou hebben. Hij noemde het aanbod van Musk "een PR-stunt".

De kritiek schoot Tesla-baas compleet in het verkeerde keelgat. Hij maakte de redder op Twitter uit voor "pedo". Ook noemde hij het verdacht dat een Brit in Thailand woont. Musk zei later de uitbarsting te betreuren, maar schilderde Unsworth vervolgens toch weer af als "kinderverkrachter" in een e-mail aan een verslaggever.

De Britse duiker Vernon Unsworth
AP De Britse duiker Vernon Unsworth3 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Christine Laevers

    Een workalcoholic die amper slaapt ... die man moet wat minder neerkijken op culturen die hun spelonken kennen. Oh, zijn speelgoedje werd niet geestdriftig ontvangen ... het kleine jongetje.

  • Zjeppe Fierens

    En wie zegt dat het laster is? Wacht tot na het onderzoek.Die Musk zal zijn bronnen wel hebben.

  • John Geers

    spotprijs voor zo een zware laster