Britse Conservatieven vergroten voorsprong op Labour in peilingen

De Britse premier Boris Johnson.
REUTERS De Britse premier Boris Johnson.
De Conservatieve Partij van de Britse premier Boris Johnson doet het merkelijk beter in de peilingen dan hun grootste tegenhanger Labour. Dat blijkt uit twee opiniepeilingen van Britse kranten. 

De Conservatieven krijgen momenteel de steun van 39 procent van de kiezers, terwijl Labour er sinds de laatste verkiezingen één procent op achteruit gaat en daalt tot 26 procent. Dat blijkt uit de rondvraag die werd afgenomen door YouGov voor de krant The Sunday Times. De Liberal Democrats staan op de derde plaats met 17 procent.

YouGov nam de peiling op 7 en 8 november af bij 1598 Britse volwassenen in aanloop naar de nationale verkiezingen die plaatsvinden op 12 december.

In een opiniepeiling voor de krant Mail on Sunday liggen de Conservatieven voor met 41 procent van de stemmen, tegenover 29 procent voor Labour. De Lib Dems kunnen momenteel 16 procent van de kiezers overtuigen, volgens de peiling van Deltapoll bij 1518 Britse volwassenen tussen 6 en 9 november.
3 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • HUGO Wils

    Labour aan de macht betekent maatregelen die flirten met het communisme!Trouwens kopstuk Corbyn is niet verlegen om antisemitisme en ligt daarvoor reeds geruime tijd onder vuur.Binnenkort een nieuw Venuzuela in onze achtertuin als ze de verkiezingen winnen....

  • robrecht Peeters

    Britse pre-electorale peilingen goed voor een dramatische trilogie maar deze keer zou het basis kunnen hebben. Zeker nu Nicola Sturgeon van de SNP de vinger in eigen oog steekt doordat ze Labour steun toezegde voor een nieuw referendum over Schotse onafhankelijkheid. Niet al te verstandig van Nicola..... de Britten de uitvinders van de fair-play vinden zulk chantage middel zeer Europees continentaal.

  • DIRK VAN DESSEL

    Goed zo, socialisme is volksverlakkerij, trakteren van andermans' geld en trakteren op politiek benoemde overbodige postjes "ons kent ons", wel op belastinggeld kosten van de Economisch Produktieven tot het BNP. Meer en meer mensen beginnen dat in te zien, ook bij ons , zoals overduidelijk bleek op 26 mei.