Britse buitenlandminister scherp voor Trump: “Tweets zijn oneerbiedig en verkeerd”

REUTERS
De tweets van de Amerikaanse president Donald Trump met kritiek op de Britse premier Theresa May en de Britse regering zijn "oneerbiedig en verkeerd", dat zei de Britse minister van Buitenlandse Zaken, Jeremy Hunt, vandaag op Twitter.

"Vrienden zijn rechtuit, dus zeg ik rechtuit: deze opmerkingen zijn oneerbiedig en verkeerd voor onze eerste minister en ons land", twitterde de Britse minister. "Uw diplomaten geven hun privéopinie (...) en dat doen de onze ook!", voegde hij eraan toe.

Hunt, die met Boris Johnson in de running is voor de opvolging van May, zegt dat als hij Johnson zou verslaan, ambassadeur Kim Darroch op post blijft in Washington.
17 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Jos Vercammen

  Persoonlijk vind ik Twitter geen goed communicatie voor politici. Het medium is hiervoor veel te beperkt. In amper 280 tekens iets eenvoudig bondig mededelen kan. Maar vaak is meer bijkomende uitleg nodig om zaken te motiveren of in een juist daglicht te plaatsen. Vaak laat men zich verleiden tot het lanceren van oneliners, die onvolledig en niet correct zijn. Twitterberichten zijn overwegend ontaard tot propagandaboodschappen in plaats van ernstige communicatiemiddelen.

 • Diane Bernaerts

  Met al zijn scheldtirades bewijst Trump gewoon dat Darroch gelijk heeft. Vooral over het feit dat hij zo onzeker is. Iemand die zeker van zichzelf is en vertrouwen heeft in eigen bekwaamheid, zou zich nooit tot DAT niveau verlagen, en een president, een "echte" president dan, al zeker niet.

 • Daan Roos

  Kim Darroch zelf wordt door zijn medewerkers omschreven als hard en bijzonder onaangenaam.

 • Fons Casteels

  Als "een vertrouwelijke memo" in alle kranten van de wereld gepubliceerd wordt, dan is die mail niet langer "vertrouwelijk". Zware beroepsfout nr één. Als die ambassadeur door die beroepsfout de president van het land openlijk beschimpt waar hij gepositioneerd is, dan kan hij als ambassadeur zijn werk niet meer goed doen. Zware beroepsfout nr twee. Zelfs als Hunt Tory-leader wordt, dan zal ook hij de ambassadeur moeten vervangen - ondanks zijn stoere taal nu.

 • luc vanessa

  die ambassadeur heeft de waarheid vertelt en dat doet pijn . En zeker voor een pathologische leugenaar en hoogheidswaanzinnige gek van een president.en dat van een keiharde zakenman ,vergeet het .Het zal uitkomen wat een mislukkeling hij in feite is .Daarom is hij bang dat zijn belastingsaangifte uitkomt