Britse brexitonderhandelaar in zelfisolatie

David Frost (l.) en Michel Barnier. Barnier, de hoogste brexitonderhandelaar voor de EU, is besmet met het coronavirus, Frost, die namens het Verenigd Kortrijk onderhandelingen voert, zit in zelfisolatie.
REUTERS David Frost (l.) en Michel Barnier. Barnier, de hoogste brexitonderhandelaar voor de EU, is besmet met het coronavirus, Frost, die namens het Verenigd Kortrijk onderhandelingen voert, zit in zelfisolatie.
De Britse brexitonderhandelaar David Frost zit in zelfisolatie met symptomen die mogelijk kunnen wijzen op een besmetting met het coronavirus. Eerder deze week maakte de hoogste onderhandelaar namens de Europese Unie, Michel Barnier, al bekend dat hij besmet is.

De kans dat de gesprekken nu snel weer doorgaan, lijkt met de zelfisolatie van de 55-jarige Frost een nieuwe klap te krijgen. De onderhandelingen van deze week werden al uitgesteld. Twee weken geleden werd er voor het laatst gesproken. Dat was ook de laatste keer dat Barnier en Frost elkaar ontmoetten. Na het nieuws over de besmetting van Barnier liet de Europese Commissie weten dat de ziekte van Barnier “vrijwel niets” veranderde aan het onderhandelingsschema. Zijn hele team zou al thuis werken en beide kampen waren bovendien elkaars voorstellen aan het analyseren.
Het Verenigd Koninkrijk verliet eind januari de Europese Unie. Tot het einde van het jaar geldt echter nog een overgangsperiode waardoor alles bij het oude blijft. Voor die tijd moet er een handelsovereenkomst worden gesloten. De Britse premier Boris Johnson heeft al herhaaldelijk aangegeven de overgangsperiode niet te willen verlengen.
1 reactie

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • Ronny Cuypers

    Hebben ze daar nog nooit van video conferentie gehoord?