Britse autoriteiten onderscheppen tientallen migranten op Kanaal, Johnson waarschuwt: “We sturen jullie terug”

De Britse premier Boris Johnson heeft migranten opgeroepen af te zien van de gevaarlijke overtocht.
EPA De Britse premier Boris Johnson heeft migranten opgeroepen af te zien van de gevaarlijke overtocht.
De Britse autoriteiten hebben weer tientallen migranten gered op het Kanaal. Zij probeerden op twee bootjes het Verenigd Koninkrijk te bereiken. Dat meldt Sky News.

Een van de vaartuigen had twintig mensen aan boord. Het andere bootje vervoerde acht personen. De migranten, die uit Irak en Iran zouden komen, zijn meegenomen naar kustplaats Dover en maken het goed.

Premier Boris Johnson heeft migranten opgeroepen af te zien van de riskante overtocht. "Je denkt misschien dat het weer prima is, maar het is heel erg gevaarlijk", zei hij vorige week. "En het tweede punt is: we sturen je terug."
Johnson deed die oproep nadat in een dag tijd vele tientallen migranten hadden geprobeerd per boot over te steken naar het Verenigd Koninkrijk.
25 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Valentin Valmont

  Als ze geen identiteitspapieren hebben weet je niet waar je ze moet terugsturen.

 • diane colman

  Ja stuur ze terug naar land van herkomst??? als dat kan.... Na de brexit zal dat misschien lukken.... ???? Niet naar Europa want de EG is een voorstander van immigratie en wij hebben er genoeg van.

 • David Lievens

  Als ik van Europa was, zou ik een boodschap versturen: Bij een no deal houdt Europa geen enkele migrant meer tegen. Wat Johnson wel vergeet is dat momenteel de wetgeving in de UK zegt dat ze mogen blijven eens ze voet aan land zetten in de UK.

 • Piet Van Buggenhout

  Onvoorstelbaar hoe die migranten, vluchtelingen kan je hen niet noemen, toch blijven proberen om in Engeland te geraken. Is het daar het paradijs? De laatste keer dat ik daar was had ik toch niet die indruk: als ik een nieuw leven zou willen beginnen en kan kiezen waarheen, dan toch liever naar meer zuidelijke streken. Alleen al het idee om in Engeland een winter op straat te moeten doorbrengen...

 • Erik Snarevlis

  Dus nu zijn er ook al bootjes te koop aan onze kusten om naar de UK over te steken, mooi geanticipeerd Europa/Belgie !!! We waren mss te druk bezig met onze postjes mss ?