Britse artsen slagen erin Siamese tweeling te scheiden

UNKNOWN

Artsen in het befaamde Londense ziekenhuis Great Ormond Street Hospital zijn erin geslaagd om een Siamese tweeling te scheiden. De twee jongetjes, Hassan en Hussein Benhaffaf, lagen maar liefst 14 uur op de operatietafel.

De tweeling, die vorig jaar geboren werd, hing met de borst aan elkaar, maar deelde geen belangrijke organen waardoor de operatie iets eenvoudiger werd voor de vier chirurgen en zestien andere verplegers en dokters. Volgens kinderchirurg Edward Kiely zijn beide jongetjes stabiel.

Nog twee dochters
Angie en Azzedine Benhaffaf reageren alvast opgelucht na de succesvolle operatie van hun zoontjes. "Vanaf vandaag schijnt de zon van onze twee kleine vechters", aldus de ouders, "We hebben de strijd om hun leven gewonnen. We zijn zo trots op de strijdlust die ze alletwee getoond hebben."

Hoewel de eerste 48 uur na een dergelijke operatie nog risicovol zijn door mogelijke infecties of bloedingen, mogen de ouders toch dromen van een mooie toekomst voor hun gezinnetje. Angie en Azzedine hebben immers nog twee dochters van vier en twee jaar. (ka)