Britse agenten ondervragen gevluchte diplomatenvrouw in VS na doodrijden Harry Dunn (19)

Bloemen bij de plek waar Harry werd doodgereden. De Amerikaanse diplomatenvrouw reed aan de verkeerde kant van de weg.
AFP Bloemen bij de plek waar Harry werd doodgereden. De Amerikaanse diplomatenvrouw reed aan de verkeerde kant van de weg.
Britse politiemensen hebben in de Verenigde Staten Anne Sacoolas verhoord, de 42-jarige vrouw van een Amerikaanse diplomaat. Zij reed eind augustus in Groot-Brittannië de 19-jarige Harry Dunn dood, doordat ze aan de verkeerde kant van de weg reed.

Kort na het ongeluk nam Sacoolas de benen naar Amerika en schermde met de diplomatieke onschendbaarheid van haar man. Ze is nu onder ede gehoord.

De ouders van Harry Dunn klagen niet alleen de vrouw aan, maar ook de regering-Trump. Die zou de diplomatenvrouw de hand boven het hoofd hebben gehouden.

Eerder deze maand brachten de ouders van Dunn een bezoek aan de VS, om daar te pleiten voor Sacoolas' terugkeer naar Groot-Brittannië om te worden berecht. Trump nodigde het paar uit voor een bezoek aan het Witte Huis, maar overviel hen daar met de vraag of ze bereid waren Sacoolas te ontmoeten. Zij was 'toevallig' in de kamer ernaast. De ouders voelden daar niets voor.
3 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • frans Venloo

    Dat word een doofpotoperatie zoals ergens het geval is met diplomaten

  • George Baaths

    Als men deze twee zaken even bekijkt Amerikaanse vrouw heeft de dood van 19jarige op haar geweten vlucht met onschendbaarheid charel van Catalonie zegt zijn mening onschendbaarheid telt niet is dit een democratie van Europa

  • Radboud Kuypers

    Hopelijk gerechtigheid. Als ze was gebleven dan was ze ook onschendbaar geweest (belachelijk als partner van) maar dan had ze tenminste fatsoen gehad. Dat is nu ver te zoeken.