Brits tienermeisje beschuldigd van moord op haar verkrachter

Een Brits meisje van veertien werd aangehouden op beschuldiging van moord op de 45-jarige Robert Daley, die zij zelf had aangewezen als haar verkrachter. De rechter achtte 's mans schuld echter niet bewezen en Daley ging vrijuit.

Daley werd vrijdagavond bloedend aangetroffen in de hal van zijn appartement in Londen. Hij werd bewerkt met verscheidene messteken in de borststreek. Hij kon nog net zijn voornaam doorgeven aan de politie maar stierf enkele minuten later.

De politie arresteerde eerst een achttienjarige man, om vervolgens het veertienjarige meisje aan te houden. Zij zat gisteravond nog altijd in voorarrest. Het gaat om dezelfde tiener die eerder het slachtoffer had beschuldigd van verkrachting.

De beslissing van de rechter op 13 april om de vermeende verkrachter vrij te laten zou het meisje in woede ontstoken hebben. Zij bleef erbij dat ze de waarheid vertelde en ze wilde dat de dader terechtstond.

Buren van Daley en diens vriendin vonden hem in een bloedplas bij de deur van zijn flat. Zij kunnen nauwelijks geloven dat de man in staat zou zijn iemand te verkrachten. Daley zou ook zelf een dochter hebben uit een vorige relatie. Hij was al enkele jaren werkloos omdat hij aan epilepsie leed. (jv)