Brits politicus dood teruggevonden, enkele dagen na schorsing door beschuldigingen ongepast gedrag

Carl Sargeant.
Twitter Carl Sargeant.
De Britse politicus Carl Sargeant (Labour) is overleden, meldt de BBC. Vermoedelijk heeft de man zelfmoord gepleegd. Sargeant werd afgelopen vrijdag geschorst door zijn partij na beschuldigingen over ongepast gedrag tegenover vrouwen.

Carl Sargeant was minister van Gemeenschappen en Kinderen in de Welshe regering. Op 3 november bood hij echter zijn ontslag aan, en werd hij geschorst door zijn partij. Volgens Carwyn Jones, de Welshe premier, liep er een onderzoek naar hem over een "aantal incidenten", nadat verschillende vrouwen met beschuldigingen kwamen.

Sargeant zelf riep vrijdag op om het onderzoek zo snel mogelijk in gang te zetten "zodat zijn naam gezuiverd kon worden". Hij noemde de beschuldigingen "schokkend" en "pijnlijk".

De getrouwde vader van twee kinderen werd vandaag dood teruggevonden in zijn huis in North Wales. Volgens het persagentschap Press Association heeft hij zichzelf van het leven beroofd. Labourleider Jeremy Corbyn noemt het nieuws van zijn dood "diep schokkend" en biedt zijn medeleven aan aan de familie en vrienden van Sargeant.

Wie met vragen zit over zelfdoding, kan terecht bij de Zelfmoordlijn op het gratis nummer 1813 en op de website www.zelfmoord1813.be.
3 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • Tom Van Calster

    Al die beschuldigingen zonder enig bewijs.. Dit komt ervan.

  • Yves De Groote

    Als je die man eerst uit zijn functies ontheft, hem daarna uit de partij smijt en dat op basis van beschuldigingen die nog moeten bewezen worden... De voorzitter van Labour reageert 'geschokt'. Shame on you!

  • jos indigne

    Sterkte aan zijn kinderen , familie en vrienden , was hij misschien dan toch onschuldig