Brits nepmedium veroordeeld tot tien jaar cel

Juliette D'Souza lichtte haar klanten op voor ruim 1,2 miljoen euro.
AP Juliette D'Souza lichtte haar klanten op voor ruim 1,2 miljoen euro.
Een Britse vrouw die zich voordeed als sjamaan is veroordeeld tot tien jaar cel voor oplichting. Haar klanten kwamen naar haar toe voor hulp bij problemen, bijvoorbeeld met hun gezondheid of in hun werk. Het medium lichtte ze op voor ruim 1,2 miljoen euro.

Juliette D'Souza zei tegen haar klanten dat ze geld nodig had om als offer aan een heilige boom in de Amazone te hangen. In werkelijkheid gebruikte ze het geld om dure tassen, luxe vakanties en antieke meubels van te kopen.

Levens uit pure hebzucht verwoest
Volgens de rechter heeft D'Souza de levens van haar slachtoffers 'verwoest' uit pure hebzucht. Ze zou haar clientèle volledig van haar afhankelijk gemaakt hebben. Zo had ze een vrouw gezegd dat ze 18.000 pond (22.000 euro) moest overmaken, omdat haar partner anders zou overlijden.

D'Souza kreeg de hoogste straf die voor dergelijke misdaden in het wetboek staat. Sylvia Eaves, een voormalige operazangeres die ruim 430.000 euro verloor, zegt voornamelijk blij te zijn dat de vermeende spiritueel genezeres geen nieuwe slachtoffers meer kan maken.