Brits fonds moet verlies van EU-subsidies compenseren

Sajid Javid
AP Sajid Javid
De Britse minister van Financiën Sajid Javid kondigt vandaag een "No deal guarantee"-fonds aan van 16,6 miljard pond (18,6 miljard euro). Dat fonds moet de komende jaren het verlies van EU-subsidies compenseren voor bedrijven, universiteiten en goede doelen. Dat zegt Javid zaterdag in een interview met de Daily Mail. Voor het komende jaar is 4,3 miljard voorzien. Nog volgens Javid zou een brexit zonder deal niet zo erg zou zijn als in de EU blijven.

Meer details over het fonds, zoals waar het geld vandaan moet komen, gaf Javid niet aan de krant.
Javid zei verder nog dat een vertrek zonder deal nog altijd "heel hard op tafel" ligt.

De Britse premier Boris Johnson maakte de afgelopen weken herhaaldelijk duidelijk dat Londen op 31 oktober uit de EU stapt, of er nu een deal is of niet. Een onlangs door het parlement goedgekeurde wet verplicht hem uitstel te vragen als de deal niet rond geraakt op de EU-top van 19 oktober, maar het is niet duidelijk hoe Johnson die verplichting gaat aanpakken.
5 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • David Lievens

  luc baken, dat heet ‘een contract’ en als je contractbreuk pleegt moet je betalen want je komt je afspraken niet na. Dat is volledig logisch dat de eu dat eist. Doen ze dat niet zeggen ze zelf dat de voorwaarden in Europese contracten niks waard zijn. Hoe moeilijk is het toch om dat te begrijpen?

 • Frank Van den Bulck

  En wie is hier weer de dupe van ? Juist, de gewone man en vrouw in de straat !!!

 • stefan crama

  Wat een hoop leugens en valse beloftes gaan ze de Britten nog door de keel duwen. Hun economie gaat klappen krijgen zoals nooit voorheen en de gewone burger zal het bekopen.

 • Jean West

  Ze moesten in 2017 10,58 miljard EURO betalen aan Europa dat geven ze dan toch niet meer uit.

 • FRANK WILLEMS

  Als het groot kapitaal zijn winst maar heeft met of zonder Brexit Belgié betaald 50 % van de belastingen aan af betaling intresten aan de banken dus niet veel verschil .